Nives Morić pincetom vraća samopouzdanje: ‘I muškarci mi dolaze na uređivanje obrva’

Nives Morić, 28-godišnja Šibenčanka, ime je je koje je u gradu postalo sinonim za vrhunsko šminkanje i – obrve. Da, dobro ste pročitali, obrve.

Iako je nakon srednje ekonomske škole upisala Pomorski fakultet u Splitu, život je imao neke druge planove za nju.

– Životni put me odveo nekim drugim morima i posljednjih nekoliko godina svoje slobodno vrijeme, energiju i novac ulažem u ono što istinski volim – šminkanje. Šminka me oduvijek privlačila, ali da bi bio dobar u onome što radiš, potrebna su i velika ulaganja, počevši od profesionalne šminke do edukacije. Posjedujem diplomu hvaljene škole šminkanja Vrban & Joković, bila sam na tečaju za obrve kod Romane Tralić, a trenutno sam u Talijanskoj školi mode i dizajna Callegari gdje nas educiraju vrhunski stručnjaci koji nam prenose teroretsko i praktično znanje, priča nam mlada vizažistica koja inače radi administrativne poslove u jednoj firmi.

nives1

Nives iza sebe ima brojne revije na kojima je radila kao vizažist i surađivala s dizajnerima kao što su svjetski priznata dizajnerica Gordana Tradić i  Nataša Babić za čiju je modnu kuću Watchme Catchme nosila i reviju, ali bez obzira na veliko iskustvo, nastavlja ulagati u svoje obrazovanje jer da bi osoba bila kvalitetna u svom poslu potrebne su brojne edukacije.

– Trendovi se mijenjaju i moramo ih pratiti želimo li uspjeti. Financijski je to jako teško, ali ovo je ono što volim i čime se u budućnosti želim baviti. Prošla sam brojne tečajeve kod profesionalaca, od svakoga od njih ‘pokupiš’ neku tehniku i dalje razvijaš svoj stil. Ono što je meni najbitnije u svemu ovome je zadovoljna mušterija, kada klijentica od mene izađe puna samopouzdanja i s osmijehom na licu. To je ono zbog čega radim ovaj posao, priča nam Nives koja će klijenticama uvijek dati savjet jer najbitnije je da izađu zadovoljne.

Foto: Željko Sunjić
Foto: Željko Sunjić

Koliko su klijentice zadovoljne govori i činjenica da joj je inbox pun poruka, a da o njezinim potezima pincetom sanjaju i one koje žive van granica Lijepe naše.

– Imam klijentice koja čim dođu iz Njemačke odmah dolaze kod mene, smije se Nives.

A kako i neće kad su obrve okvir lica, a Nives pincetom barata kao da je rođena s njom.

– Ženama su obrve jako bitne jer one su okvir lica i nije lako prepustiti se nekome drugome u ruke i stoga ovome pristupam krajnje ozbiljno. Bitno je imati dobro oko i ruku u kombinaciji sa stručnim usavršavanjem i to je jedina tajna.

nives

Što se tiče tehnika čupanja, dobar je konac, ali nema do pincete jer ona je napreciznija, smatra Nives koja s njom ženama vraća samopouzdanje.

Ali ne i samo njima, otkrila nam je.

– I Dalmatinci čupaju obrve! Imam redovitih muških mušterija koje dolaze na oblikovanje obrva. Žene ulažu svoj izgled, ali nije ni snažniji spol daleko. Oni su malo osjetljiviji na bol, ali drže se, smije se.

nives3

Nives je posao prioritet, a kako bi bila dobra u onome što radi, svjesna je da neke izbore mora napraviti.

– Ja se bavim samo licem, šminkanjem i uređivanjem obrva da budem konkretna. Često me pitaju zašto ne uređujem nokte, ali ja sam sto posto posvećena licu jer je to jedini način da budeš, ne dobar nego odličan u onome što radiš. Dati se sto posto, zaključuje Nives.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.