Obrij se nježno: Sastojak iz kuhinje za noge glatke i meke poput svile

Maslinovo ulje, jedna od omiljenih nam namirnica, u kuhinji je možda dobila konkurenciju u obliku kokosova ulja, ali ako je vjerovati modnim blogericama, njegova uloga u kupaonicama je sve veća.

Da stručnjaci hvale maslinovo ulje i koristi koje od njega imamo nije ništa novo, piše portal Zadovoljna.

Osim toga, stoljećima se ono koristi u ženskim ritualima ljepote. Navodno se Kleopatra kupala u njemu, a može se koristiti i za liječenje niza problema s kožom i kosom jer je puno antioksidansa koji su odlični u borbi sa štetom koja nastaje kao posljedica agresora iz okoliša kao što su razna onečišćenja, UV zrake i svakodnevni stres.

Kod maslinovog ulja je bitno i da ono neće blokirati pore ili uzrokovati akne, ali i to da sve je prirodno.

A osim što ga žene koriste da im kosa i koža budu sjajne i glatke, sada su ga počele upotrebljavati i za depilaciju, odnosno brijanje nogu. Mnoge blogerice na svojim blogovima, forumima i YouTube kanalima nabrajaju prednosti ovog prirodnog ulja kod brijanja.

Ukoliko se i same odlučite provjeriti jesu li u pravu kad kažu da su im noge glađe i mekše nego su ikad bile, i bez bilo kakvog osipa kakav se zna javiti nakon brijanja, pripremite ručnike i budite oprezne jer situacija je skliska. Jednom rukom vaše noge premažite uljem, a pripazite da vam ona u kojoj držite britvicu ostane suha jer bi vam mogla kliziti iz ruku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.