Oprostite, pametne žene: 86 posto muškaraca ne želi izlaziti s vama

ilustracija

Sudeći prema muškarcima, najstrašnija stvar, koja bi mogla biti za nadolazeći Halloween, jest – pametna žena.

Jedno nedavno istraživanje tako je otkrilo kako 86 posto muškaraca, od njih 105 ispitanih, želi izlaziti s inteligentnim ženama, sve dok one nisu inteligentnije od njih samih. Iako znamo da je istraživanje jako malo, rezultati su poražavajući.
“Kada je u pitanju interakcija ‘licem u lice’, muškarci smatraju kako je ženska inteligencija vrlo atraktivna, sve dok ona ne nadmašuje njihovu. Tada njihov romantični interes za ženu lagano slabi”, zaključak je istraživača.
Razlog zašto je to tako? Nije teško za pogoditi.
Muškarci se uz pametniju i sposobniju ženu uz sebe, smatraju manje muževnima, a muževnost smatraju nečime što je teško zaraditi, ali jednostavno za izgubiti pa ju neprestano moraju potvrđivati, putem vlastitih postupaka.
Uz pametniju ženu, njihova muškost pati te se osjećaju ugroženi, a umjesto da porade na tome, oni rade na osvajanju neke druge žene, koja im ne predstavlja nikakvu prijetnju u psihološkom smislu.
Iako se nećemo praviti kao da ovo već nismo znale, žalosno je to što je još jednom potvrđeno kako se po tom pitanju još uvijek nije ništa promijenilo u muškim glavama.
Što kažete na rezultate?
Izvor: Index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.