Otkrijte kakvim muškarcima žene dokazano ne mogu odoljeti

Zašto su nam neke osobe privlačne, a neke ne, bio je cilj znanstvene analize koja je pokazala što su zapravo faktori privlačnosti.

Nekad nas privuče nečiji pogled, osmijeh, glas… Često ni sami ne znamo zbog čega nam se neka osoba u određenom trenutku zaintrigirala, piše t portal.

Mali ili veliki nosevi – pitanje je sad

Prema istraživanju čiji su rezultati objavljeni u časopisu ‘Evolucija i ljudsko ponašanje’, žene mogu instinktivno uočiti razliku između dobrog i zločestog dečka, premda su često svjesne kako neće donijeti najbolju odluku. Vjerovali ili ne – znanstvenici kažu kako tu ključnu ulogu igra veličina nosa! Veliki nosevi na muškarcima sugeriraju višu razinu testosterona, što pokazuje da smo nekad skloniji tražiti kratkotrajno seksualno zadovoljstvo radije nego dugoročno partnerstvo.

Glazba i ljubav

Prošle su godine psiholozi sa Sveučilišta u Beču utvrdili kako su ženama muškarci bili privlačniji dok su slušale glazbu. Zahvaljujući procesu koji se zove ‘uzbuđenje prijenosa’, u kojem naš mozak doživljava ugodnu reakciju na glazbu, osjećaj zadovoljstva se povezuje s muškarcem. Zanimljivo je kako je istraživanje pokazalo kako muškarci nemaju jednaku reakciju. Sad nam je napokon jasno zašto ljudi odlaze u noćne klubove.

Ovo je zbilja uznemirujući faktor privlačnosti

Ovo zvuči jezivo! Naime, nedavna je studija sa Sveučilišta Stirling u Škotskoj pokazala kako heteroseksualne žene privlače muškarci koji ih podsjećaju na njihovu braću! Zašto? Zvuči vrlo čudno, ali nekoliko je drugih studija pokazalo kako parovi koji nisu ni bliski srodnici, niti previše genetski različiti, imaju najbolje šanse za uspješno podizanje obitelji.

Seks u čarapama

Nizozemski znanstvenici došli su do nevjerojatnog otkrića – 50 posto žena doživjelo je orgazam ako su bile bosonoge, a čak 80 posto ih je doživjelo orgazam ako su nosile čarape. Voditeljica istraživanja Gert Holstege objašnjava kako nas čarape čine sigurnima. ‘Ugodna atmosfera, koja uključuje sobnu temperaturu, važan je dio da se osjećamo sigurno i ugodno’, rekao je. Stoga svakako razmislite o nekim seksi čarapama za vruću zabavu pod pokrivačem!

Nije zlato sve što sja

Naravno, ne misli se na zlatne poluge, već na ten zlatnog sjaja. David Perrett, voditelj listraživanja sa Sveučilišta St. Andrews kaže kako su ženama ovakvi muškarci privlačniji jer to otkriva da im je prehrana bogata karotenoidima – zdrave supstance koje se nalaze u svježem povrću i voću, osobito u mrkvi , podzemnoj korabi ili npr. bobičastom voću.

Bez osmijeha molim

Uvjereni ste da je široki osmijeh siguran put do ženskog srca? Niste u pravu. Muškarci koji izgledaju sretno dobili su najmanje ocjene, kažu znanstvenici koji su testirali ženske odgovore na ponuđene fotografije. Iznenađujuće, muškarci koji su izgledali kako da ih je sram ili su nesto zgriješili, postigli su najvišu ocjenu.

Ali zašto? Profesorica Jessica Tracy, psihologiinja Sveučilišta British Columbia, koja je vodila studiju, objašnjava kako žene privlače muškarci koji mogu osjetiti krivnju jer su uvjerene kako ih više neće lagati.

Miris i muškarci

Zanimljiva studija američkih znanstvenika je pokazala kako žene uopće ne privlače parfemi! Istraživači su zatim mjerili ženski seksualni odgovor na svaki miris na temelju promjena u njihovom protoku krvi. Muški parfemi uopće ih nisu impresionirali dok su npr. mirisi iz prirode poput krastavaca i slatkiša najviše privlačili žene.

I nesavršeni imaju šansi

Naravno, mišićavi muškarci izazivaju veliko zanimanje ženskog roda, vjerojatno i zbog visoke razine testoterona koji izgrađuje mišiće i otapa masnoće. Ipak, i muškarci koji nemaju savršena tijela i poneki kilogram viška, također imaju šansi kod suprotnog spola ukoliko porade na širini ramena koja je ključni faktor privlačnosti za žene. Savjetuje im se stoga nošenje bijele T-shirt majice s crnim slovima preko prsa što stvara iluziju širih ramena, zaključak je istraživanja Sveučilišta Nottingham Trent.

Gen sebičnosti

Iznenadit će vas rezultati istraživanja koje je proveo tim s Hartpury Collegea u Gloucestershireu, Velika Britanija. Što je muškarac egocentričniji privlačniji je ženama, pa čak i onima koje su inače vrlo inteligentne. Žene su se čak najradije htjele vjenčati s muškarcima izrazitih narcisoidnih crta – iako će im najčešće slomiti srce i razočarati.

Foto:Ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.