Otkriveno i treće ime na pozornici Hangara i Kulturaljke 30. ožujka

Hip hop atrakcija Kandžija iz Osijeka treće je ime, nakon već najavljenih Jinxa i Kriesa, koje će nastupiti na ovogodišnjoj rock manifestaciji Kulturaljka u Hangaru bivše šibenske vojarne Bribirskih knezova 30. ožujka.

Iza njega je deset godina karijere, a nakon posljednjeg albuma ‘Nema Labavo’ i prepunih zagrebačkih koncerata uz svoj bend Gole Žene sigurno je samo da je Kandžija jedno od najbitnijih imena regionalne hip hop scene.  Još od prvih demo izdanja objavljenih 2006. godine bilo je jasno da je riječ o izvrsnom MC-u i liričaru specifičnog stila i humora koji je pažnju šire javnosti osvojio već prvim albumom Narodnjaci i hit pjesmom Jelena.

KANDZIJA_I_GOLE_ZENE_photo07_preview

Umjetnički plodan, Kandžija je tijekom zadnjih pet godina isporučio pet zapaženih izdanja i zato ga organizatori manifestacije Kulturaljka smatraju najboljim mogućim izvođačem uz već najavljene bendove.

A to su – Kries, sedmeročlani bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Osim u Hrvatskoj, Kries je nastupao na solo koncertima i festivalima diljem svijeta, a na manifestaciji Kulturaljka binu će dijeliti s Jinxima koje smo najavili prije dva tjedna.  Jinxi ove godine, podsjetimo, obilježavaju 20 godina od objave svog prvog albuma Sextazy i njihov šibenski koncert bit će službeni ‘warm up’ za zagrebački nastup u svibnju u Domu sportova. No, to nipošto nije sve.

Kandzija i Gole zene_photo022015_DB.Photography_Universal Music_preview

Kulturaljka će uskoro objaviti tko još svira ove godine u Hangaru i što smo vam drugoga pripremili tijekom ožujka, mjeseca u kojem tradicionalno kulturnim temama, predavanjima, izložbama ili radionicama – pripremamo Kulturaljku.

Zagrijavanje za Jinxe i veliku feštu u Hangaru je 24. ožujka u Kuglani uz The Fogsellers i Fikcio Mongera.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.