Otok Prvić nahvaljen u reportaži časopisa Croatie airlinesa

Hvale za prirodne ljepote naše prekrasne županije ne manjka, a posljednja pohvala dolazi za otok Prvić.

Infovodice donosi najnoviju reklamu za ovaj otok u časopisu Croatia Airlinesa.

Ta zelena oaza ostala je pošteđena od suvremene gužve, buke i užurbanosti pa zato otok Prvić, otok rijetkih stanovnika, koji tek jedan kilometar mora dijeli od grada Vodica i obližnjeg Šibenik, živi i danas svoj gotovo nevjerojatno miran i jednostavan život okupan mirisom bora i samoniklog aramatičnog bilja, smokve, loze i maslina.

Tim uvodnim riječima predstavljen je otok Prvić u novom broju časopisa Croatie airlinesa – Inflight proljeće 2016.

Na nekoliko stranica putem teksta i prekrasnih fotografija čitatelji na Hrvatskom i Engleskom jeziku mogu saznati mnoge korisne informacije iz povijesti i sadašnjosti ovog prekrasnog otoka

-A pješčane uvale i morsko plavetnilo isti su kao i onda kada su čekali slavnoga renesansnog vizionara i mislioca da se vrati iz svijeta na svoj Prvić, o kojem je sanjao na carskim i kraljevskim dvorima. Ondje i danas kao i prije 400 godina, namjernike oduševljavaju iste čudesne boje neba i mora, kamena i maslina, brnistre i procvjetalih badema, suhozida i borova.

Jer otok Prvić i danas usne i budi se samo s pjesmom cvrčka – napisano je na kraju priloga
Spomenimo kako je u jesenskom izdanju e-časopisa 2015. izišla reportaža u povodu 400 objetnice tiskanja Machinae novae i izložbe u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici – Link

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.