Ovaj trik otkrit će vam imate li tajnog obožavatelja

ilustracija

Je li vam se učinilo da vas netko gleda, ali kada ste usmjerili pogled prema toj osobi, ona je odmaknula glavu? Sljedeći put kad osjetite pogled na sebi, isprobajte ovaj trik: zijevnite. Odglumite dugo i ugodno zijevanje, a zatim pogledajte u osobu u koju “sumnjate“.

Odavno je poznato kako je zijevanje zarazno, odnosno da ćemo i sami zijevnuti kada vidimo drugu osobu da to čini. Ako i vaš tajni obožavatelj zijevne neposredno nakon vas, znat ćete da vas je uistinu gledao dok niste obraćali pozornost.

Znanstvena studija s talijanskog sveučilišta u Pisi otkrila je da je zijevanje kao odgovor na istu radnju motivirano društvenim i rodnim faktorima, da pokazuje razinu naše empatije, odnosno sposobnost da suosjećamo s drugim ljudima.

Ista studija je pokazala da podsvjesno imitiramo emotivno stanje drugih osoba kroz zijevanje i facijalne ekspresije. Oni ispitanici koji su unutar 3 minute “uzvratili” zijevanje bili su intenzivno uključeni u komunikaciju s osobom i povezani s njihovim osjećajima.

Izvor: zadovoljna.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.