Ovo je najjednostavnija metoda: Otkrijte pristaje li vam duga ili kratka kosa

Ako ste u dilemi kako bi vam pristajala kratka kosa, zasigurno ste barem jednom pokušavali naći neke online make-over programe i aplikacije u potrazi za odgovorom.

Da ne biste otišli pod vješte ruke frizera, drastično skratili svoju kosu u želji za promjenom, a onda zaplakali jer vas grozi pogled u ogledalo, pobrinuo se John Frieda.

Jedno od najzvučnijih svjetskih imena kada su kosa i frizure u pitanju, proučavao je lica i došao do zaključka da je sve u kutovima.

Radi se o metodi koja se u medijima navodi kao jedna od najučinkovitijih, a riječ je zapravo o mjeri od 5,75 cm.

– Sve je u kutovima, a kut čeljusti je ključan u određivanju hoće li nekome pristajati kratka ili duga kosa, objašnjava stilist iz Friedina salona u Velikoj Britaniji Giles Robinson.

kosa

Ono što morate napraviti jest da stavite olovku vodoravno ispod brade, a ravnalo postavite okomito na olovku, uz samo uho. Izmjerite udaljenost od uha do brade. Ako je ona veća od 5,75 cm, to znači da će vam bolje pristajati duga kosa.

Ako je udaljenost manja od 5,75 cm – ne možete pogriješiti s kratkom frizurom.

Naravno, treba uzeti u obzir tip kose kod odabira frizure, no to je nešto oko čega se trebate i dalje savjetovati s frizerom, kažu stručnjaci.

Pravilo od 5,7 centimetara najbolje se vidi kod frizura poznatih dama poput Halle Berry i Audrey Hepburn – obje s kratkom kosom koja im odlično pristaje, a udaljenost im je između brade i vrata manja od 5,7 centimetara. Kim Kardashian i Sarah Jessica Parker pripadaju “drugoj strani” s većom udaljenošću i dugom kosom.

Izvor: Večernji list

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.