Ovo morate probati: Pavlova sa sladoledom od kupina



Foto: Instagram

Postupak pripremanja beze kore ide jako brzo s obzirom na to da pećnica odradi glavni i najduži dio posla. Ova kora je pravo savršenstvo, hrskave teksture i ni malo meka unutra jer iskreno, meni je takva najdraža.

Za beze koru vam trebaju:

  •  4 bjelanjka
  •  Prstohvat soli
  •  150 g šećera

U bjelanjke stavite sol pa ih počnite mutiti na srednjoj brzini. Kad se zapjene počnite dodavati postupno šećer. Miksajte dok se šećer ne rastopi. S vremena na vrijeme uzmite malo smjese među prste, ako i dalje osjetite šećer, beze nije spreman za sušenje. Kada više nema granula šećera na papir za pečenje istresite smjesu i oblikujte po želji. Sušite sat i pol u prethodno zagrijanoj pećnici na 120°C, prenosi Cafe.hr recept foodONA blogerice.

Krema za Pavlovu:

  • 200 g smrznutih kupina
  • 120 g grčkog jogurta
  • Žličica paste od vanilije

Priprema:

– Sve sastojke stavite u blender i blendajte minutu, dvije.

– Kremu premažite po beze kori i pospite svježim kupinama

 

Dobar tek.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.