Ne brinite

Ovu hranu slobodno možete dati jesti svojem psu

Vaš se pas može osjećati kao član obitelji, ali to ne znači da može jesti istu hranu koju jedu ljudi. Oni imaju drugačiji metabolizam i neke namirnice uopće ne mogu probaviti, ali ove mogu, piše 24sata.

  1. Jabuke

– sigurne su za pse i pune su vlakana, minerala i vitamina koji pomažu zdravom radu metabolizma. Obavezno prije izvaditi koštice – sadržavaju cijanid koji je u većim količinama otrovan za ljude i pse.

  1. Jaja

– jaja su sigurna hrana za pse ako su u potpunosti skuhana. U slučaju da psu date jaja koja nisu u potpunosti skuhana, to može uzrokovati nedostatak biotina.

  1. Prirodni kikiriki maslac

– Dobar je izvod proteina i vitamina B. Važno je da je u pitanju maslac od kikirikija koji nije soljen.

  1. Banane

– bogate su vlaknima i u potpunosti sigurne za pse. Možete im dati par komadića kao poslasticu ili zgnječenu bananu umiješati u njihovu hranu.

  1. Kukuruz

– bitno ga je prije oljuštiti s klipa kako bi se spriječilo eventualno gušenje ili gastrointestinalna opstrukcija. Ne smije se davati preko dvije jušne žlice dnevno.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.