Parovi koji piju zajedno, ostaju zajedno

Već znamo za mnoge dobrobiti alkohola za zdravlje organizma. Naravno, ako se konzumira u umjerenoj količini, to ne treba ponavljati, zar ne? Osim toga alkohol umanjuje stres, može nam pomoći da lakše prebrodimo neke neugodne društvene situacije. Postoje čak i naznake da pomaže izgubiti kilograme, premda se ne bismo zakleli… Eto sad još jedne dobrobiti, najnovije otkrivene. Istraživači se zaklinju da alkohol može brak učiniti sretnijim, zdravijim i dugotrajnijim!
U studiji objavjenoj u znanstvenom magazinu Journals of Gerontology: Psychology Sciences tvrdi se kako parovi koji zajedno pijuckaju duže ostaju zajedno. Agencija Reuters javila je kako su znanstvenici nakon istraživanja u kojem je sudjelovalo gotovo 3000 parova koji su u prosjeku u braku bili 33 godine dokazali kako oni koji piju zajedno imaju mnogo bolji odnos od onih u brakovima gdje pije samo jedan partner. Dakle, cilj bi trebao biti da ti i tvoja bolja polovica budete zajedno ne samo u dobru i zlu kao što ste si obećali nego i u pijanstvu i trezvenosti.
Štoviše, parovi gdje sav težak posao cuganja leži na jednome od njih su podložniji bračnim problemima – posebno ako je taj jedan koji pije žena dok suprug trijezan sjedi pokraj nje. Moramo, međutim, napomenuti da su se vrlo dobrim pokazali i oni brakovi u kojima nijedno od njih ne konzumira alkohol. Možda onda ipak nije sve samo u alkoholu, zaključili su, već u tome da će brak biti kvalitetniji što više slobodnog vremena provodite u zajedničkim aktivnostima. Zato, golupčići, čaše gore, piše miss7.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.