Pet godina prošlo je od tragične pogibije Dolores Lambaše

Prošlo je pet godina od tragične smrti , šibenske kazališne, filmske i televizijske glumice Dolores Lambaše. Preminula je na današnji dan 2013. godine u bolnici u Slavonskom Brodu u 32. godini života od posljedica teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći na dionici autoceste A3 kod Sredanaca. Pokopana je na šibenskom gradskom groblju Kvanj 25. listopada.

Dolores Lambaša rodila se u Šibeniku 1981. godine. U rodnome gradu završila je Jezičnu gimnaziju Antuna Vrančića i srednju Glazbenu školu Ivana Lukačića, u kojoj je pohađala sate glasovira, gitare, solo pjevanja, povijesti glazbe i dirigiranja. Potom je u Zagrebu upisala te završila jednu godinu Studija kroatologije i povijesti na Hrvatskim studijima. Apsolvirala je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti. Ostvarila je uloge u nizu televizijskih sapunica, kao što su ‘Odmori se, zaslužio si’, ‘Dobre namjere’, ‘Zauvijek susjedi’ i ‘Zakon ljubavi’, a posljednja uloga bila joj je uloga Tamare Marin u serijalu ‘Ruža vjetrova’. Glumila je i u filmovima i kazališnim predstavama.

FOTO: Šibenik i Hrvatska oprostili se od Dolores

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.