Pet nevjerojatnih stvari koje čaša vina dnevno može učiniti za vaše zdravlje!

Crno vino odličan je način za opuštanje nakon stresnog  i napornog dana. naglašavamo da je u uživanju u ovom popularnom piću ključna umjerenost. Crno vino odlično je za zdravlje, posebno za poboljšanje zdravlja srca i održavanje vitke linije.

Čaša crnog vina dnevno je zdrava, a ovo su samo neki od razloga zbog čega biste ga trebali konzumirati svakodnevno.

Pomaže pri mršavljenju

Najnovije istraživanje otkrilo je da je jedna čaša crnoga vina dnevno jednaka jednom satu tjelovježbe. Jason Dyck, glavni istraživač na studiji, otkrio je da prirodni spojrezveratrol, pronađen u crnom vinu, može povećati djelovanje vježbanja i treninga.

Pomaže u borbi protiv alergija

Jedna korisna stvar za ljubitelje bijeloga vina – određene sorte bijeloga vina mogu smanjiti simptome raznih alergija. Bijelo vino kao, npr. Sauvignon, sadržava niske postotke histamina i može pomoći u borbi protiv alergija.

Štiti zdravlje srca 

Crno vino smanjuje srčana oboljenja, a smatra se da flavonoidi u crnom vinu smanjuju “loš kolesterol” u krvotoku i povećavaju “dobar kolesterol”. Flavonoidi i rezveratrol sprječavaju zgrušavanje krvi te nastanak ugrušaka koji su okidači za nastanak srčanog i moždanog udara.  Ipak, budite oprezni jer više od jedne čaše može negativno utjecati na vaše zdravlje.

Jača kosti

Kod ženskih osoba koje su umjereno konzumirale vino utvrđeno je da imaju veću koštanu masu. Razlog? Alkohol povećava razinu estrogena koji usporava uništavanje starih kosti.

Jača imunološki sustav

Crno vino, kada se konzumira u kontroliranim količinama, odlično je za imunološki sustav. Pomaže u uklanjanju bakterija, štiti tijelo od uobičajenih bolesti poput prehlade, groznice i bolesti želudca. Samo pola čaše vina može pomoći i kod trovanja hranom nastalih zbog klica salmonele.

No, prevelika konzumacija alkohola može oštetiti jetru i uništiti imunološki sustav tijela. Zbog tog je razloga vrlo važno piti vino u kontroliranim količinama.

Izvor: Dnevno.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.