Više

    Pet pogrešaka zbog kojih je susjedova krumpir salata bolja od vaše

     

    Odabir sorte krumpira, vrste luka, način kuhanja i kombinacije sastojaka u preljevu može pokvariti salatu ili izazvati ovacije gostiju, piše portal Punkufer.

    Bez fine krumpir-salate sezona roštilja i mirisa s grilla ili prženih ribica jednostavno nije potpuna. Nekima zamjenjuje čitav obrok, a drugi osim luka i krumpira vole dodati prženu slaninu, kapare, grah, fetu, krastavce ili kopar. Za koju god se varijantu odlučili, ključna je dobra baza.

    Pogrešna sorta

    Birajte krumpire približno jednake veličine kako bi se ravnomjerno skuhali, a najbolje je odabrati voštani krumpir. Brašnasti će se lako prekuhati i raspadati prilikom miješanja.

    Kuhanje u vrućoj vodi

    Neoguljeni krumpir stavite kuhati u hladnu vodu (tako da budu potpuno potopljeni) kako bi se ravnomjerno skuhao. Vodu nemojte zaboraviti posoliti. Provjerite da li je kuhan tako da ga probodete vilicom. Ako lako prolazi, spreman je za cijeđenje.

    Slijepljene ploške

    Skuhani krumpir prebacite u hladnu vodu kako se ne bi raspadao tijekom guljenja i rezanja. Nakon rezanja ploške nauljite maslinovim uljem (neki više vole obično ili rastopljenu svinjsku mast) kako se ne bi spojile.

    Previše luka

    Previše luka preuzme sve okuse i arome, ali volite li njegovu hrskavost uvijek možete posegnuti za srebrencom koji osvježava. Neki se služe trikom da luk posole, ostave 15 minuta pa iscijede u krpi i dodaju krumpiru. Odličan je i trik da luk potopite u kvasinu kako bi bio manje intenzivan.

    Premalo preljeva

    Narežete li krumpir na prevelike ploške lako je moguće da će salata djelovati suho. Sočnost možete dobiti tako da salatu začinite mješavinom octa, soli, papra i senfa (može i malo šećera prema izboru) pa prelijte vrućim mesnim temeljcem. Neki nisu navikli na toplu salatu pa ako više volite hladnu poslužit će i mješavina vrhnja i jogurta.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    U Katoličkoj školi Šibenik u subotu, 27. travnja...

    Biskupijski susret mladih bit će održan u subotu, 27. travnja u 9 sati u prostorima Katoličke škole u Šibeniku pod geslom 'Raduj se za...

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...

    Delegacija iz Albanije posjetila zonu Podi, CGO Bikarac...

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem, koje od srijedi boravi u službenom posjetu gradu Šibeniku, obišlo je danas Poduzetničku zonu...

    NAJNOVIJE

    U Katoličkoj školi Šibenik u subotu, 27. travnja Biskupijski susret mladih

    Biskupijski susret mladih bit će održan u subotu, 27. travnja u 9 sati u prostorima Katoličke škole u Šibeniku pod geslom 'Raduj se za...

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...

    Delegacija iz Albanije posjetila zonu Podi, CGO Bikarac i Centar za nove tehnologije Trokut

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem, koje od srijedi boravi u službenom posjetu gradu Šibeniku, obišlo je danas Poduzetničku zonu...