Pet stvari koje obavezno trebate ponijeti na razgovor za posao

Nemojte doći nepripremljeni.

1. Kontakt tvrtke ili ispitivača
Čak i ako ste krenuli na vrijeme, nikad ne znate što vas može spriječiti da na intervju stignete barem malo ranije ili na vrijeme. Neočekivane stvari se uvijek mogu dogoditi pa telefonski broj tvrtke ili ispitivača baš nikada nije loše imati.
2. Bilježnicu s pitanjima
Ono što ćete sigurno čuti na kraju intervjua, je “imate li kakvo pitanje za mene/nas?”. Ako sva pitanja imate zapisana na papir, ovaj dio razgovora će biti lagan poput proljetnog povjetarca.
3. Životopis
Čak i ako ste ga već poslali, isprintajte nekoliko primjeraka i ponesite ih sa sobom. Iako poslodavac gotovo uvijek dođe sa svojom isprintanom verzijom, nikad se ne zna.
4. Preporuke
Odvojeno od životopisa, sa sobom ponesite i svoje preporuke. Također, uvijek je dobar znak kada vas pitaju imate li ih kod sebe. Zato, budite pripremljeni.
5. Olovka koja radi
Možda ćete htjeti ili morati zapisati neke bilješke tijekom razgovora, koje će vam biti korisne za kasnije, kao i neka dodatna pitanja, koja želite postaviti. Upravo zato, kemijska je nešto što morate imati uz sebe.
Izvor: Index

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.