Pile su svaki dan sok od rajčice: Nisu ni slutile što će se dogoditi nakon dva mjeseca

Čaša soka (280 ml) od rajčice svaki dan… I tako dva mjeseca…

To je scenarij koje su prošle žene različite starosne dobi, težine i podrijetla, a koje su sudjelovale uistraživanju koje se provelo na Sveučilištu u Tajvanu.

Svoje prehrambene navike nisu mijenjale, a već nakon nekoliko dana pokazale su se promjene. Pretpostavljate, radi se o gubitku kilograma.

Stručnjaci ističu da se ne radi o uobičajenom gubitku tekućine iz organizma, već da je riječ o otopljenim masnim naslagama. Sudionice ovog eksperimenta izgubile su u prosjeku 1,6 centimetara u struku, imale su i nižu razinu kolesterola te veću razinu likopena u krvi, antioksidansa koji povoljno djeluje na zdravlje.

Rajčica ima jako malo kalorija, 0,35 l soka od rajčice ima samo 80 kcal, bogata je natrijem, kalcijem, kalijem, magnezijem, vitaminima B, C i A. Zbog visokog udjela likopena – antioksidansa koji je važan za naše tijelo, znanstveno je dokazano, sok od rajčice može spriječiti i razvoj kancerogenih stanica te čisti krvne žile i sprečava nastanak brojnih bolesti srca.

Ovaj sok potiče stvaranje crvenih krvnih zrnaca, snižava krvni tlak, sprečava trombozu, regulira rad jetre, gušterače i žući.

izvor:24sata/VL

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.