Poljakinja Dominika stigla je na šibensko Veleučilište zahvaljujući Erasmus programu, evo kakvi su joj dojmovi

Studentica Dominika Kowalewska odlučila je na četiri mjeseca zamijeniti svoje sveučilište u Poljskoj s našim Veleučilištem u Šibeniku i to zahvaljujući Erasmus+ programu. Kako je kazala za SKVUŠ, ljubav prema Hrvatskoj prenijeli su joj djed i baka koji su često dolazili u Hrvatsku na ljetovanje.

– Uvijek su mi pričali kako je tamo prekrasno. Ljetovali su u Solarisu koji se nalazi blizu Šibenika, a kad sam vidjela Šibenik u ponudi, odmah sam znala da će to biti mjesto gdje će početi moja Erasmus priča – kaže Dominika.

Kako kaže, oduševljena je studiranjem na šibenskom Velučilištu.

– Prostorno je manje od mog sveučilišta u Poljskoj, ali se zato osjeća ‘obiteljska atmosfera’. Profesori su jako ljubazni i pristupačni prema nama. U Poljskoj studenti su samo broj jer nas ima jako puno. Ovdje je sasvim druga priča, profesori komuniciraju sa nama i poznaju nas.

Dane u Šibeniku provodi s ostalim studentima s Erasmusa, a često ode do Banja družiti se uz kavu.

– Cilj mi je vidjeti što više mjesta, tako da obilazim i druge gradove. Do sada sam bila u Dubrovniku, Makarskoj, Splitu, Zagrebu, Omišu, Skradinu, a sutra idemo do otoka Hvara. Sve je tako prekrasno.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.