Pomalo čudne sličnosti koje razvijaju parovi koji su dugo u vezi

Izreka ‘s kim si takav si’ definitivno je primjenjiva kada su u pitanju ljubavni parovi, piše Index.hr

Brojne znanstvena istraživanja pokazala su da parovi koji su u dugim i sretnim vezama s vremenom počinju nalikovati jedno drugom, a sličnosti se odražavaju i svakodnevnim navikama, načinu razmišljanja i ponašanja pa čak i u fizičkom izgledu. I dok su neke promjene očekivane, druge bi vas mogle iznenaditi, a kako bismo vas pripremili na sve, u nastavku smo izdvojili najčudnije sličnosti koje razvijaju sretni parovi:

Fizički izgled

Jeste li ikada primijetili da parovi koji su dugo u vezi počinju fizički nalikovati jedno drugom? To je, naravno, nemoguće no razlog zašto vam se to čini je zato što s godinama počinju nesvjesno oponašati jedno drugo i koristiti iste mišiće u licu i tijelu, otkrilo je istraživanje koje je 2009. godine proveo odjel za psihologiju Sveučilišta Cincinnati. To se odražava u sličnim pokretima i izrazima lica koji mogu ostaviti dojam fizičke sličnosti.

Prehrambene navike

Sretni parovi s vremenom stječu iste prehrambene navike, odnosno počinju jesti jednake porcije, tvrdi nutricionistica Lisa Young u svojoj knjizi The Portion Teller Plan i naglašava da je to i jedan od glavnih razloga zašto se žene počinju debljati u vezi.

“Muškarci obično jedu više od žena, pa žene u vezi najčešće povećaju svoje porcije obroka”, objašnjava Young.

Način govora

Osim sličnih kretnji i izraza lica, sretni parovi s vremenom počinju slično i zvučati, tvrdi autor knjige Powers of Two, Joshua Wolf. Osim u načinu govora, te sličnosti se odražavaju i u riječima koje biraju te načinu na koji slažu rečenice. Sretni parovi obično razvijaju i svoj “tajni” jezik, odnosno interne fore, fraze, nadimke pa čak i izmišljene riječi koje samo oni razumiju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.