POST S 23 000 ‘SHAREOVA’: Kako se žene zaista osjećaju nakon poroda?

Kako bi ženama koje se bore s postporođajnom depresijom dala do znanja da nisu same, Danielle Haines na Facebooku je objavila fotografiju sebe tri dana nakon poroda uz status koji je podijeljen preko 23.000 puta.

‘Ovo sam ja tri dana nakon poroda. Bila sam tako osjetljiva i nezaštićena, bila sam izvan sebe. Voljela sam svoje dijete, nedostajao mi je njegov tata (vratio se na posao taj dan), bila sam ljuta na svoju mamu, srce me je boljelo zbog moga brata jer nas je mama ostavila i sada sam imala malog dječaka koji je sličio na njega. Bradavice su mi bile ispucale i krvarile su, mlijeko mi je skoro počelo teći, a moja beba bila je vrlo gladna. Bila sam tužna jer ljudi ubijaju bebe namjerno.

Nisam spavala otkako su krenuli trudovi. Nisam znala kako da pokrijem svoje grudi. Boljelo me i kad sjedim. Kao da sam gubila zdrav razum. Katie je došla i nahranila me to jutro kad je ova fotografija snimljena. Možda je čak navratila i da mi da ručak. A onda je tu večer jedna od mojih sedam sestara došla da mi da večeru, Sarah. Sarah je snimila ovu fotografiju. Ušetala je s hranom i rekla ‘Bok! Kako si?!’Odgovorila sam ‘Izvan sebe sam.’

Razgovarale smo. Ona je slušala i rekla ‘I ja sam proživjela isto što i ti.’

Pomoglo mi je saznanje da je i ona bila luda!!! Onda je rekla: ‘Znam da će ovo zvučati ludo, ali imaš li kameru? Izgledaš tako prirodno i predivno. ‘Drago mi je što je snimila ovu fotografiju. A planirala je samo ostaviti hranu. Na kraju je ostala puno duže. Trebala sam je. Znala je to. Nazvala sam Rachel. I nju sam trebala. Trebala sam je da pazi moje dijete, trebala sam pomoć oko toga dojim li svoje dijete ispravno. Nazvala sam Shell. Trebala sam je da mi kaže da je moje dijete dobro. Ovo su stvarne mame nakon poroda. Vi koje ste to već prošle… Hoćete li podijeliti kako ste se osjećale poslije poroda? – ovim jakim i surovim riječima, Danille Haines je potpuno iskreno progovorila o očaju i nesigurnosti koje mnoge majke osjećaju nakon što rode. Njene iskrene i nimalo uljepšane riječi dirnule su mnoge majke zbog čega je njen post na Facebooku dosad podijeljen više od 23.000 puta. U međuvremenu, Danielle je ponovno pronašla sreću. Pobijedila je postporođajnu depresiju i sada u potpunosti uživa sa svojim sinčićem Oceanom.

 post facebook

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.