POSVE ISKRENO: ‘Evo zašto mi se gade frajeri koji nemaju love’

‘Imam 28 godina, super posao, ok plaću za naše uvjete, nekoliko super prijateljica, puno markirane odjeće i nisam sretna. Netko bi rekao da sam obijesna i da ne znam što ću sa sobom, pa eto sad, nisam sretna. Mislim si: “E moj ti, kada bi samo znao da nije zlato sve što sija”… Ali, da počnem ispočetka.

Rođena sam Beograđanka, završila sam pravo, položila pravosudni ispit i radim kao odvjetnica u jednom odvjetničkom uredu u samom centru grada. Volim svoj posao, volim što sam samostalna, volim što se zbog prirode posla moram sređivati, svaki dan nositi štikle, skupu odjeću i torbe. Doduše, plaća mi omogućava da živim na visokoj nozi, a ja se ne bunim.

Nema love i za skupu večeru i za koktele

Nakon posla volim otići u neki dobar kafić gdje izlaze gradske face, da budem viđena, piti najskuplji koktel. Potom odem kući, opustim se i spremam za novi radni dan. Vikendom se opuštam u nekom spa i wellnes centru daleko od Beograda, ili šopingiram u nekoj europskoj prestolnici – ništa slađe. Samo da pobjegnem iz džungle zvane Beograd. Netko bi rekao: “Živi, 200 na sat”, ali nije uvijek sve onako kako izgleda.

Postoji samo jedan problem u mom životu: sama sam. Nemam dečka, muža, ljubavnika, ništa. I tako već dvije godine jer sam se posvetila karijeri i sebi.

E sad, nije da se povremeno ne nađem s nekim, čak odemo i na večeru, dam ja udvaračima šansu, kako ne. Ali hej – pa oni su sve gori od goreg, ne znam kako da vam objasnim: potpuno su izgubljeni i smijšni. Pitate se zašto? Objasnit ću vam na konkretnom primjeru: nađemo se, on u hlačama s placa, košulji iz nekog neimenovanog butika i sav uglađen, kao vodi me na ručak ili večeru. Pitam ga gdje me vodi, on kao kavalir inzistira da ja biram. Okej, neće ti biti dobro, ali tvoj izbor.

Odvedem ga u svoj omiljeni restoran, njemu nije dobro kada vidi jelovnik. Naručim biftek i omiljeno vino, on pije mineralnu. Glumi da mu nešto nije ok, a ustvari već znam da to ne može platiti.

Prođe nekako ta večera, predložim da platimo po pola on kao i svaki balkanski macho inzistira da plati on. Mislim si – ko te šiša, kad si tvrdoglav. I onda ga pitam hoćemo li negdje dalje, na koktele, a on kao žuri, radi ujutro, nije mu dobro, ovo-ono, javit će se sutra. Ako i ode na koktele, glumi da je izgubio novčanik, kunem vam se to se jednom dogodilo. Mislim si: “Što uopće izlaziš na takva mjesta kad si ne možeš priuštiti?”

Ni za odmor nije imao, a ja sam željela na Kubu

E sad, bio je jednom jedan koji je sve to mogao platiti. I izlazili smo godinu i pol dana. Ja sam tek počela raditi, on je već bio uvelike ‘u biznisu’. Lijepo je išlo, pratio me u svemu. Onda, nakon nepunih godinu dana veze, ostao je bez posla. Srbija. Odjednom nije imao ni za cigarete. Ma ništa. Mislila sam, sposoban je, snaći će se, ‘uvalit će se’ negdje, ipak je bio na dobroj poziciji u dobroj firmi. Nekako sam bila sigurna da će moj mužjak biti baš to.

Kad ono, cvrc. Ljenivac je počeo cijele dane sjediti kod kuće, udebljao se, trošio ušteđevinu, pa je gospodinu još smetalo što imam drušveni život i što sam rijetko kod kuće… Molim vas, pa zar sam trebala sjediti i debljati se zajedno s njim?

Onda nije imao ni za odmor. Ljutio se što ja želim s prijateljicama na Kubu. Mislim si, da si sposoban, u pet i pol mjeseci bi već našao posao. Ali ne, on je želio da ga ja uzdržavam i po mogućnosti da se bavim kućanskim poslovima. Lijepo se ‘uvalio’, ali samo u mislima. Prekinula sam vezu nakon skoro četiri mjeseca prenemaganja.

Nitko neće živjeti na mojoj grbači

Nakon njega sam sretala par njih koji su se željeli ‘šlepati’ uz mene. Odvratno. Mrzim te mamine i tatine sinove, štrebere, koji misle ako nađu curu koja dobro zarađuje da su se dobro udali. ‘Ajde, ‘iš tamo!!!

Sama sam stekla sve ovo. Da, imam super veliki stan u centru ali njega OTPLAĆUJEM NAREDNIH 20 GODINA. Da, imam markirane stvari, čizme, torbe, idem po spa centrima… ali sve to SAMA PLAĆAM. Sama sam ‘oznojila dupe’ za visok prosjek, dala sve ispite na vrijeme, položila pravosudni, pa oprostite, nisam to činila da bi neki gotovan sve spiskao i živio na mojoj grbači! E ZATO MRZIM MUŠKARCE KOJI NEMAJU NOVACA. Ne mogu mi parirati. Zato jesam sama, ali nastavit ću pokušavati dok ne nađem nekoga tko je vrijedan mene, makar zarađivao pet puta manje, važno je da zna i da ima stila.

Djevojke – bolje budite same nego u nekvalitetnoj vezi, i dajte sve od sebe da budete samostalne, vjerujte mi, nema ništa ljepše!

izvor:net.hr

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.