Poznata televizijska lica u gostima kod Šibenčanke Marijane Perinić

-U multimedijalnom klubu Opera, u sklopu talk-showa ‘Ženska priča’, komičarka i spisateljica Marijana Perinić sinoć je ugostila zvijezde televizijskog novinarstva Mirjanu Hrgu, Anu Brdarić Boljat te Gorana Milića i Hrvoja Krešića, a sav prihod od ulaznica doniran je Zakladi Ana Rukavina.

U prvoj ovogodišnjoj Ženskoj priči nije nedostajalo zanimljivih tema, za što su se pobrinuli gosti iz televizijskog svijeta otkrivši sve tajne novinarske i uredničke svakodnevice, uz poneku zgodnu priču iz privatnog života.

Večer je otvorila poznata vanjskopolitička novinarka, urednica i voditeljica Mirjana Hrga, koja je na svoj poznat, direktan način ispričala publici o velikoj ljubavi prema terenskom poslu te se prisjetila dana kada je pratila situaciju u Izraelu, Libanonu, Siriji, Zapadnoj obali, Ukrajini, pojasu Gaze i drugim kriznim područjima. Na sceni joj se pridružila kolegica s RTL televizije, voditeljica i urednica Ana Brdarić Boljat, otkrivši nam kako izgleda jedan prosječan radni dan- od pripreme dnevne emisije i nošenja sa stresom, zahtjevnim gostima, nepredvidljivim situacijama pa sve do onih smiješnih i komičnih situacija u kojima ih rijetko vidimo. Iako na prvu izgledaju kao dame različitog karaktera i temperamenta, publiku su iznenadile njihove priče iz djetinjstva i školskih dana u Varaždinu i Bjelovaru, kada su obje bile snalažljive i borbene pravednice s izraženom željom za istinom, što ih je i dovelo do novinarskog zanata.

Dobroj atmosferi svakako je pridonio Hrvoje Krešić, reporter i kolega kojeg publika najbolje poznaje po razgovorima s hrvatskm političarima i javljanjima uživo s Markovog trga, kojeg on ujedno naziva svojim drugim domom. Dobitnik dvije nagrade Hrvatskog novinarskog društva, neupitnog neumskog šarma, uspio je nasmijati svoje kolegice iskrenim komentarima o njihovim manama i vrlinama, te na kraju priznao da najbolje radi i funkcionira pod pritiskom.

Šećer na kraju bilo je pojavljivanje legende televizijskog novinarstva Gorana Milića koji je već u prvih nekoliko minuta osvojio publiku koja je idući sat upijala svaku riječ. Bilo je tu priča o putopisima, životu u Sarajevu, tajnama novinarskog i uredničkog zanata, uz nezaobilazne zabavne anegdote iz privatnog i poslovnog života te brojne savjete mladim novinarima koji tek dolaze.

Ovu ugodnu zimsku večer sa Šibenčankom Marijanom Perinić gosti su zaključili s pozitivnom mišlju i porukom da je posao novinara, bez obzira na sav stres i odricanja, ipak lijep, te priznali da su danas jako sretni ljudi, za što su ponajviše zaslužni njihovi životni partneri koji im daju bezgraničnu ljubav i podršku.

I ovo izdanje ženskih priča bilo je u humanitarnom tonu pa će sva sredstva od prodanih ulaznica biti donirana Zakladi Ana Rukavina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.