Pripremite ‘mrvice’ koje su se posluživale i na carskoj trpezi

Rijetko su carevi dobijali na trpezu mrvice, ali kad su carske mrvice u pitanju i vi se možete počastiti ukusnim doručkom ili večerom. Kaiserschmarren, carski drobljenac ili carske mrvice, jednostavno je jelo posipano sa šećerom ili finim džemom. Mi vam predlažemo inačicu s finim umakom od jabuka.

Sastojci

Za drobljenac:
4 jaja
3 Cimet šećera
1 Vanilin šećer
250 ml mlijeka
65 g Pšeničnog oštrog brašna
60 g Pšeničnog glatkog brašna
sol
20 g maslaca za pečenje

Za umak:
350 g jabuka
100 ml vode
30 g šećera

Priprema

  1. Žumanjke, cimet šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte, dodajte mlijeko, brašno i malo soli pa sve zajedno još dobro izmiješajte.

2. Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.

3. Polovinu tijesta ulijte u zagrijanu tavu (promjera 28 cm) u kojoj ste otopili maslac i pecite dok na donjoj strani ne postane smeđe, a zatim pomoću vilice izmrvite tijesto na manje komade i još ih vrlo kratko popecite. Zatim isto učinite i s drugom polovinom lijevanog tijesta.

4. Za umak ogulite jabuke i narežite na četvrtine pa ih kuhajte u zašećerenoj vodi dok ne omekšaju. Propasirajte ih, ohladite i stavite u zdjelu za posluživanje.

Posluživanje

Popečene komadiće tijesta (drobljenac) stavite u tanjur, pospite šećerom u prahu i poslužite uz umak od jabuka.

Savjet

U umak možete dodati i nekoliko kapi limunova soka. Održavat će lijepu boju umaka od jabuka i dati mu svježinu. Po želji, možete još malo pošećeriti ovisno o tome koju ste vrstu jabuka upotrijebili.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.