Pročitaj ovo ako imaš osjećaj da su svi – osim tebe – pronašli ljubav

Ilustracija

Znam da možda nemaju svi. Znam da nisu svi našli ljubav, ali osjećam kao da jesu.

Sretna sam zbog onih koji jesu i to nije sarkazam. Istinski sam uzbuđena zbog svojih prijatelja koji su u zadnje vrijeme pronašli ljubav jer znam da su zbilja sretni. Našli su nekog tko ih usrećuje.

Ali dok su oni sretni i dok im bljutave riječi o njihovim partnerima izlaze iz usta, ja sam i dalje sama.

Nemam s kim ići na večere. Nemam s kim provoditi lijene nedjelje gledajući filmove. Nemam s kim ići posvuda kad mi je dosadno. Nemam koga poljubiti za laku noć ili dobro jutro.

Nemam nikoga da učim od njega.

Nemam nikoga za voljeti.

Nemam nikoga zbog kog osjećam ono blaženstvo i mislim da svi oko mene to osjećaju. Sve je to dovoljno da se osjećam sama.
Mogu sama gledati filmove nedjeljom, ali ne znači da to želim. Mogu ući u auto i otići nekud, čak mogu nazvati prijatelja i pitati želi li se sa mnom izgubiti na cesti. Ali radije bih se izgubila i istraživala s nekim drugim; s nekim kraj kog osjećam blagost i ugodu, da ga držim za ruku i pjevamo iz srca dok se vozimo po zavojima.

Mogu cijelu noć tipkati na mobitelu pokušavajući nešto s nekime, ali radije bih imala nekog pored sebe, nekog kome je stalo što pričam.
Želim nekog da mi nedostaje, želim držati nečiju ruku i želim nekog tko će voljeti svaki dio mene.
Želim dijeliti ljubav koju imam u srcu; želim biti ludo zaljubljena i sretna. Želim iskrice, vatromet, udobnost, podršku, sreću, svađe, a više od svega želim najboljeg prijatelja.

Želim najboljeg prijatelja  s kojim mogu raditi što želim, zbog kojeg osjećam kako sam našla savršenog čudaka koji će sa mnom dijeliti život.
Ne želim puno, samo da je nekome stalo. Nije mi važno hoćemo li živjeti u kamp kućici. Nije mi važno koliko ćemo novaca imati. Nije mi važno gdje ćemo živjeti. Samo mi je važno koliko me voli.

Teško je gledati kako se svi oko mene zaljubljuju, boli me samoća. Poželim vikati s krova: „Kad je više red na mene?“ Osjećam kao da je moje vrijeme, da sam strpljivo čekala, nisam tražila ljubav, bavila sam se sobom i bilo mi je dobro. Ali sam i dalje sama. Nemam ništa.

Koliko sam god sretna zbog njih, teško je stalno biti sretan zbog drugih kad sam nisi sretan.

Ali znam da će moje vrijeme doći i da će jednog dana netko gledati moju vezu. Mislit će kako bi htio imati to što ja imam.
Dotad ću se nastaviti smijati i slušati priče prijatelja u vezi. Govorit ću da sam sretna zbog njih i sakrivati svoju usamljenost. Jer znam da se jednog dana više neću tako osjećati i jedva čekam taj dan.

izvor: zdrava i sretna

foto:ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.