Više

    Program festivala ‘Okusi Mediteran’ 2016.

     

    ČETVRTAK 27/5/2016.

    10:30-11:30 Mali mediteranski chefovi – kulinarska radionica za djecu voditeljica Ivana Orešić – blogerica i autorica putopisne kuharice

    12:00-13:00 Cooking show 1+1 Chef Vjeko Bašić, Konoba Boba, Murter

    Chef Ante Božikov, Konoba Opat, Kornat

    17:30-18:30 Cooking show 2+2 Chef Lionel Levy, restoran Intercontinental Hotel Dieu, Marseille, Francuska

    Chef Emmanuel Perrodin, Francuska

    Chef Issam Rhachi, Hotel Mandarin Oriental, Marrakech, Maroko Chef Yassin Khalal, Hotel Royal Mansour, Marrakech, Maroko

    19:30/20:00 Službeno otvorenje festivala uz PIDOČIJADU – fešta za proslavu 950. rođendana grada Šibenika uz zabavni program do 24:00.

    Bit će pripremljeno 200 kg pidoča za posjetitelje festivala. Porcije pidoča prodavat će se po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a sav prihod od prodaje namijenjen je edukaciji najtalentiranijih učenika Turističko- ugostiteljske škole Šibenik.

    WWF (Svjetska organizacija za zaštitu prirode) je partner PIDOČIJADE i ovogodišnjeg festivala

    Taste the Mediterranean. WWF će na festivalu predstaviti projekt važnosti odabira održivih proizvoda iz ribarstva Fish forward.

    Latino bend El Senores zabavljat će publiku.

    GRADSKA VIJEĆNICA, Trg Republike Hrvatske bb

    18:00-20:00 Vođena vinska radionica na engleskom jeziku

    Naziv radionice: Autohtone sorte sjeverne Dalmacije

    Voditelji radionice: Nenad Trifunović i Ivan Salopek (Vinska čitaonica)

    tasterthemiditerranen_1230x250px_19042016

    PETAK 27/05/2016.

    MEDITERANSKI TRG, Trg Pavla Šubića

    Trg radi od 9:00 do 24:00

    10:00-11:30 None kuhaju – radionica za none (a i ponekog didu) Priprema dalmatinske spize – voditeljica Ivana Orešić, novinarka i autorica putopisne

    kuharice koja će predstaviti svoju knjigu recepata „My Dalmatia – tastes, savours and colors“

    12:00- 13:00 Eko-mediteranska prehrana i zdravlje – predavač Željko Petrović, Direktor Centra izvrsnosti George Mateljan u Splitu

    17:00-18:00 Cooking show 1 + 1 Chef Vesna Miletić, restoran Tač, Zagreb, Hrvatska

    Chef Marco Stabile, restoran Ora di Aria, Firenze, Italija

    18:30-19:30 Šibenska gastro baština – Prije 100 godina u Šibeniku „ništa nije bilo slasno, ako nije bilo masno“ – recepte prikupili Stanko Ferić i Udruga Volim Šibenik

    20:00 „Mediteran u čaši“ – priprema koktela, Udruga barmena Beli

    20:30-23:00 Glazbeni program

     

     

    TVRĐAVA BARONE (program samo za profesionalce)

    11:00 VIP otvorenje Festivala Taste the Mediterranean/Okusi Mediteran! (uz pozivnicu)

    Partner ovogodišnjeg Festivala Taste the Mediterranean/Okusi Mediteran! je WWF (Svjetska organizacija za zaštitu prirode) koja će predstaviti projekt važnosti odabira održivih proizvoda iz ribarstva Fish forward.

    12:30-17:30 Ekskluzivna edukacija za hrvatske chefove – broj polaznika ograničen, obavezna rezervacija mjesta. Master class poznatih inozemnih chefova sudionika festivala za hrvatske profesionalne kuhare i ugostitelje.

    12:30-13:30 Master class chef Marco Stabile, Italija, 1 Michelinova zvjezdica, predsjednik JRE u Italiji

    13:45-14:45 Master class chef Lionel Levy, 1 Michelinova zvjezdica, Francuska

    15:00-16:00 Master class chef Issam Rhachi, Chef of the year, Maroko

    16:15-17:15 Master class Chef Ippei Uemura, Japan/Francuska

    GRADSKA VIJEĆNICA, Trg Republike Hrvatske bb

    18:00-20:00 Vođena vinska radionica na hrvatskom jeziku

    Naziv radionice: Atipična crna Dalmacija

    Voditelji radionice: Nenad Trifunović i Ivan Salopek (Vinska čitaonica)

    GRADSKA KNJIŽNICA Juraj Šižgorić

    Povodom Festivala Okusi Mediteran! u Gradskoj knjižnici bit će postavljene 2 izložbe:

    VAL, izložba keramičkih posuda zagrebačke umjetnice Marine Tudjine Badurine

    Belgian Food Mood – Ecco Freddo, izložba belgijskog dizajna pod vodstvom kustosice Kunty Moureau

    11:00-12:30 Radionica „Ecco Freddo“, u sklopu izložbe belgijskog dizajna pod nazivom “Belgian food mood”, talijanska dizajnerica Anna Cellamare održat će radionicu u kojoj će predstaviti projekt Ecco Freddo za čuvanje i obradu sirove hrane (uz degustaciju).

    17:00-18:30 Radionica „Ecco Freddo“, za one koji neće stići ujutro, poslijepodne će se održati druga radionica „Ecco Freddo“, u sklopu izložbe belgijskog dizajna pod nazivom “Belgian food mood”. Polaznici će zajedno s dizajnericom pripremiti i degustirati hranu.

    OTOK PRVIĆ

    19:30-20:00 Okupljanje na rivi, u šibenskoj luci, gdje kreće brod za otok Prvić

    20:30-23:30 Hotel Maestral, otok Prvić: na terasi Hotela Maestral, održat će se jedinstvena mediteranska večera koju će pripremati chef kuhinje hotela, te francuski chefovi Guillaume Sourrieu, 1 Michelinova zvjezdica i Olivier Grouard.

    24:00 Povratak brodom u Šibenik

    OTOK MURTER

    20:00 Konoba Boba, Murter: četveroručna večera u restoranu Boba koju će pripremiti chef Vjeko Bašić i istarski chef Fabricio Vežnaver, član JRE iz restorana Pergola (Zambratija- Savudrija)

    SUBOTA 28/05/2016.

    MEDITERANSKI TRG, Trg Pavla Šubića

    Trg radi od 9:00 do 24:00

    11:00- 12:00 Cooking show 1 + 1 Chef Guillaume Sourrieu, 1 Michelinova zvjezdica, restoran L’Epuisette, Marseille, Francuska

    Chef Olivier Grouard, chef Francskog veleposlanstva u Ankari, Francuska/Turska

    12:30-13:30 Cooking show 1 + 1 Chef Fabrizio Vežnaver, restoran Pergola, Zambratija/Savudrija, Istra

    Chef Ippei Uemura , resoran Tabi No Yume, Marseille, Japan/Francuska

    18:30-20:30 Jedinstveni, timski cooking show – Kulinarsko natjecanje 4 šibenska tima na zadanu temu. Svaki tim predvodit će jedan profesionalni chef

    21:00-24:00 Glazbeni program

    GRADSKA VIJEĆNICA, Trg Republike Hrvatske bb

    18:00-20:00 Vođena vinska radionica na hrvatskom jeziku

    Naziv radionice: Netipične malvazije

    Voditelji radionice: Nenad Trifunović i Ivan Salopek (Vinska čitaonica)

    NACIONALNI PARK KRKA, Skradinski buk

    12:00-13:00 Ekskluzivni Cooking show 1 + 1

    Chef Lionel Levy, 1 Michelinova zvjezdica, Francuska i chef Vesna Miletić, Hrvatska, održat će ekskluzivnu kulinarsku demonstraciju na Skradinskom buku, za posjetitelje NP Krka

    TAJNA VEČER na TAJNOJ LOKACIJI

    20:30 Taste the Mediterranean – good food good wine good fun

    Okusi Mediteran! – dobra hrana dobro vino dobra zabava

    Iznenađenje pripremaju veliki chefovi Mediterana, sudionici Festivala, svi zajedno!

    NEDJELJA 29/05/2016.

    MEDITERANSKI TRG, Trg Pavla Šubića

    10:30-12:30 Priču o konobi, o dalmatinskoj povijesti vina, hrane i pjesme, o hrvatskoj kulturnoj baštini, o mediteranskom stilu života ispričat će nam Miki Bratanić

    A za marendu će biti „Srdele na 5 načina“ i još puno toga…

    14:00 Happy End

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Evo kakva vas nova iznenađenja očekuju u najvećem...

    Bogata gastro ponuda, zelena oaza vrijedna milijun eura, brojni animacijski timovi… samo se neki od noviteta u Dalmalandu koji svoja čarobna vrata otvara već...

    FOTO Na gradskom groblju Kvanj Čempresi uveli novu...

    Gradska tvrtka Čempresi stalno ulaže u uređenje grobalja kojima upravlja pa je od sinoć novi dio groblja Kvanj dobio vide nadzor i noćnu rasvjetu. -...

    Promjenjivo, svježe, česta kiša, u gorju i snijeg

    Sve do petka promjenjivo i svježe, uz povremenu kišu, u gorju i snijeg, u utorak i srijedu uz mjestimično stvaranje snježnog pokrivača. Od vikenda...

    Šibenik nije dobio licencu ni za treći rang...

    Hrvatski nogometni klub Šibenik niti ove godine nije dobio licencu za elitni rang hrvatskog nogometa u prvom stupnju HNS-ovog Središnjeg postupka licenciranja za sljedeću...

    NAJNOVIJE

    Evo kakva vas nova iznenađenja očekuju u najvećem vodenom parku na Jadranu!

    Bogata gastro ponuda, zelena oaza vrijedna milijun eura, brojni animacijski timovi… samo se neki od noviteta u Dalmalandu koji svoja čarobna vrata otvara već...

    FOTO Na gradskom groblju Kvanj Čempresi uveli novu rasvjetu i video nadzor

    Gradska tvrtka Čempresi stalno ulaže u uređenje grobalja kojima upravlja pa je od sinoć novi dio groblja Kvanj dobio vide nadzor i noćnu rasvjetu. -...

    Promjenjivo, svježe, česta kiša, u gorju i snijeg

    Sve do petka promjenjivo i svježe, uz povremenu kišu, u gorju i snijeg, u utorak i srijedu uz mjestimično stvaranje snježnog pokrivača. Od vikenda...

    Šibenik nije dobio licencu ni za treći rang hrvatskog nogometa, Zagora jest!

    Hrvatski nogometni klub Šibenik niti ove godine nije dobio licencu za elitni rang hrvatskog nogometa u prvom stupnju HNS-ovog Središnjeg postupka licenciranja za sljedeću...