Program festivala ‘Okusi Mediteran’ 2016.

Ilustracija

ČETVRTAK 27/5/2016.

10:30-11:30 Mali mediteranski chefovi – kulinarska radionica za djecu voditeljica Ivana Orešić – blogerica i autorica putopisne kuharice

12:00-13:00 Cooking show 1+1 Chef Vjeko Bašić, Konoba Boba, Murter

Chef Ante Božikov, Konoba Opat, Kornat

17:30-18:30 Cooking show 2+2 Chef Lionel Levy, restoran Intercontinental Hotel Dieu, Marseille, Francuska

Chef Emmanuel Perrodin, Francuska

Chef Issam Rhachi, Hotel Mandarin Oriental, Marrakech, Maroko Chef Yassin Khalal, Hotel Royal Mansour, Marrakech, Maroko

19:30/20:00 Službeno otvorenje festivala uz PIDOČIJADU – fešta za proslavu 950. rođendana grada Šibenika uz zabavni program do 24:00.

Bit će pripremljeno 200 kg pidoča za posjetitelje festivala. Porcije pidoča prodavat će se po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a sav prihod od prodaje namijenjen je edukaciji najtalentiranijih učenika Turističko- ugostiteljske škole Šibenik.

WWF (Svjetska organizacija za zaštitu prirode) je partner PIDOČIJADE i ovogodišnjeg festivala

Taste the Mediterranean. WWF će na festivalu predstaviti projekt važnosti odabira održivih proizvoda iz ribarstva Fish forward.

Latino bend El Senores zabavljat će publiku.

GRADSKA VIJEĆNICA, Trg Republike Hrvatske bb

18:00-20:00 Vođena vinska radionica na engleskom jeziku

Naziv radionice: Autohtone sorte sjeverne Dalmacije

Voditelji radionice: Nenad Trifunović i Ivan Salopek (Vinska čitaonica)

tasterthemiditerranen_1230x250px_19042016

PETAK 27/05/2016.

MEDITERANSKI TRG, Trg Pavla Šubića

Trg radi od 9:00 do 24:00

10:00-11:30 None kuhaju – radionica za none (a i ponekog didu) Priprema dalmatinske spize – voditeljica Ivana Orešić, novinarka i autorica putopisne

kuharice koja će predstaviti svoju knjigu recepata „My Dalmatia – tastes, savours and colors“

12:00- 13:00 Eko-mediteranska prehrana i zdravlje – predavač Željko Petrović, Direktor Centra izvrsnosti George Mateljan u Splitu

17:00-18:00 Cooking show 1 + 1 Chef Vesna Miletić, restoran Tač, Zagreb, Hrvatska

Chef Marco Stabile, restoran Ora di Aria, Firenze, Italija

18:30-19:30 Šibenska gastro baština – Prije 100 godina u Šibeniku „ništa nije bilo slasno, ako nije bilo masno“ – recepte prikupili Stanko Ferić i Udruga Volim Šibenik

20:00 „Mediteran u čaši“ – priprema koktela, Udruga barmena Beli

20:30-23:00 Glazbeni program

 

 

TVRĐAVA BARONE (program samo za profesionalce)

11:00 VIP otvorenje Festivala Taste the Mediterranean/Okusi Mediteran! (uz pozivnicu)

Partner ovogodišnjeg Festivala Taste the Mediterranean/Okusi Mediteran! je WWF (Svjetska organizacija za zaštitu prirode) koja će predstaviti projekt važnosti odabira održivih proizvoda iz ribarstva Fish forward.

12:30-17:30 Ekskluzivna edukacija za hrvatske chefove – broj polaznika ograničen, obavezna rezervacija mjesta. Master class poznatih inozemnih chefova sudionika festivala za hrvatske profesionalne kuhare i ugostitelje.

12:30-13:30 Master class chef Marco Stabile, Italija, 1 Michelinova zvjezdica, predsjednik JRE u Italiji

13:45-14:45 Master class chef Lionel Levy, 1 Michelinova zvjezdica, Francuska

15:00-16:00 Master class chef Issam Rhachi, Chef of the year, Maroko

16:15-17:15 Master class Chef Ippei Uemura, Japan/Francuska

GRADSKA VIJEĆNICA, Trg Republike Hrvatske bb

18:00-20:00 Vođena vinska radionica na hrvatskom jeziku

Naziv radionice: Atipična crna Dalmacija

Voditelji radionice: Nenad Trifunović i Ivan Salopek (Vinska čitaonica)

GRADSKA KNJIŽNICA Juraj Šižgorić

Povodom Festivala Okusi Mediteran! u Gradskoj knjižnici bit će postavljene 2 izložbe:

VAL, izložba keramičkih posuda zagrebačke umjetnice Marine Tudjine Badurine

Belgian Food Mood – Ecco Freddo, izložba belgijskog dizajna pod vodstvom kustosice Kunty Moureau

11:00-12:30 Radionica „Ecco Freddo“, u sklopu izložbe belgijskog dizajna pod nazivom “Belgian food mood”, talijanska dizajnerica Anna Cellamare održat će radionicu u kojoj će predstaviti projekt Ecco Freddo za čuvanje i obradu sirove hrane (uz degustaciju).

17:00-18:30 Radionica „Ecco Freddo“, za one koji neće stići ujutro, poslijepodne će se održati druga radionica „Ecco Freddo“, u sklopu izložbe belgijskog dizajna pod nazivom “Belgian food mood”. Polaznici će zajedno s dizajnericom pripremiti i degustirati hranu.

OTOK PRVIĆ

19:30-20:00 Okupljanje na rivi, u šibenskoj luci, gdje kreće brod za otok Prvić

20:30-23:30 Hotel Maestral, otok Prvić: na terasi Hotela Maestral, održat će se jedinstvena mediteranska večera koju će pripremati chef kuhinje hotela, te francuski chefovi Guillaume Sourrieu, 1 Michelinova zvjezdica i Olivier Grouard.

24:00 Povratak brodom u Šibenik

OTOK MURTER

20:00 Konoba Boba, Murter: četveroručna večera u restoranu Boba koju će pripremiti chef Vjeko Bašić i istarski chef Fabricio Vežnaver, član JRE iz restorana Pergola (Zambratija- Savudrija)

SUBOTA 28/05/2016.

MEDITERANSKI TRG, Trg Pavla Šubića

Trg radi od 9:00 do 24:00

11:00- 12:00 Cooking show 1 + 1 Chef Guillaume Sourrieu, 1 Michelinova zvjezdica, restoran L’Epuisette, Marseille, Francuska

Chef Olivier Grouard, chef Francskog veleposlanstva u Ankari, Francuska/Turska

12:30-13:30 Cooking show 1 + 1 Chef Fabrizio Vežnaver, restoran Pergola, Zambratija/Savudrija, Istra

Chef Ippei Uemura , resoran Tabi No Yume, Marseille, Japan/Francuska

18:30-20:30 Jedinstveni, timski cooking show – Kulinarsko natjecanje 4 šibenska tima na zadanu temu. Svaki tim predvodit će jedan profesionalni chef

21:00-24:00 Glazbeni program

GRADSKA VIJEĆNICA, Trg Republike Hrvatske bb

18:00-20:00 Vođena vinska radionica na hrvatskom jeziku

Naziv radionice: Netipične malvazije

Voditelji radionice: Nenad Trifunović i Ivan Salopek (Vinska čitaonica)

NACIONALNI PARK KRKA, Skradinski buk

12:00-13:00 Ekskluzivni Cooking show 1 + 1

Chef Lionel Levy, 1 Michelinova zvjezdica, Francuska i chef Vesna Miletić, Hrvatska, održat će ekskluzivnu kulinarsku demonstraciju na Skradinskom buku, za posjetitelje NP Krka

TAJNA VEČER na TAJNOJ LOKACIJI

20:30 Taste the Mediterranean – good food good wine good fun

Okusi Mediteran! – dobra hrana dobro vino dobra zabava

Iznenađenje pripremaju veliki chefovi Mediterana, sudionici Festivala, svi zajedno!

NEDJELJA 29/05/2016.

MEDITERANSKI TRG, Trg Pavla Šubića

10:30-12:30 Priču o konobi, o dalmatinskoj povijesti vina, hrane i pjesme, o hrvatskoj kulturnoj baštini, o mediteranskom stilu života ispričat će nam Miki Bratanić

A za marendu će biti „Srdele na 5 načina“ i još puno toga…

14:00 Happy End

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.