Šibenska food blogerica Nina Mrvica, o kojoj je Šibenski portal nedavno prvi pisao, nastavlja u svom stilu oduševljavati ljubitelje hrane, a posljednji u nizu objavljenih recepata je onaj o džemu od rajčica.
Mnogi ne znaju kako se od rajčica može dobiti iznimno ukusan džem, a slijedite li Ninine savjete, vrlo jednostavno napravit ćete svoj namaz u kojem ćete vrlo rado uživati.
Nina, naime, na svom blogu ‘Bake me’ podsjeća kako je rajčica zapravo voće, stoga ju je odlučila pripremiti u slatkoj varijanti.
Od sastojaka će vam biti potrebno 1,5 kilograma rajčica, jedna čili papričica, 200 grama muscovado smeđeg šećera, štapić cimeta, žličica mljevenog đumbira, žličica mljevenog kardamoma, dva klinčića i sok od polovice limuna.
Detalje oko pripreme recepta, kao i Ninine mudre savjete koji će vam uvelike olakšati posao, pročitajte na njezinom blogu.
Ukoliko vam je promaknula priča o Nini Mrvica, pročitajte je.