" "
Više

    " "

    Omiljene mandarine

    Recept za cheesecake s mandarinama zbog kojeg će gosti tražiti repete

     

    Kada je u pitanju voće, jesen i zima razdoblje je kada volimo jesti agrume. Jedna od najpopularnijih voćki iz ovog roda zasigurno je mandarina. Ako ste ljubitelj mandarina, a u istoj mjeri volite i cheesecake, spojite ta dva zadovoljstva u jedno i isprobajte ovaj lagani cheesecake s mandarinama.

    SASTOJCI ZA BISKVIT:

    – 3 jaja
    – 3 žlice šećera
    – 3 velike žlice brašna

    SASTOJCI ZA KREMU:

    – 600 g mascarponea
    – 400 ml slatkog vrhnja
    – sok od 4 mandarine
    – 100 g šećera u prahu

    DODATAK:

    – 4 mandarine za punjenje

    PRIPREMA:

    1. Pripremite okrugli kalup s odvojivim obručem u kojem ćete kasnije hladiti cheesecake. U tom istom kalupu prvo ćete ispeći biskvit. Premažite ga s malo maslaca, zatim pospite s malo oštrog brašna i stavite na stranu. Upalite pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

    2. Razlupajte jaja pa ih miksajte sa šećerom dok ne dobijete glatku svjetložutu smjesu. Potom u nju lagano žlicom, kuhačom ili silikonskom špatulom umiješajte brašno. Ulijte smjestu u kalup i stavite u pećnicu. Biskvit pecite između 15 i 20 minuta. Gotov je u trenutku kada na vrhu bude zlatnožute boje i kada se rubovi malo odvoje od kalupa.

    3. Kada se biskvit ohladi, izvadite ga iz kalupa, potom operite kalup i osušite ga. Biskvit nožem prerežite po sredini na dvije kore.

    4. Zatim pripremite mandarine. Četiri komada ogulite, razdvojite na kriške i ih prerežite napola. Od preostale četiri mandarine iscijedite sok.

    5. Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag. U drugoj posudi mascarpone miksajte sa šećerom. Dodajte u smjesu sok od mandarina i još malo miksajte. Zatim lagano žlicom u smjesu dodajte šlag i pažljivo sjedinite. U kalup stavite donju koru pa je prelijte kremom od mascarponea. Pobacajte po kremi narezane mandarine i onda prekrijte gornjom korom.

    6. Kalup prekrijte folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati. Najbolje bi bilo da cheesecake prenoći u hladnjaku jer će se onda najbolje stisnuti. Prije serviranja tankim nožem prethodno umočenim pređite po rubu kalupa kako biste odvojili tortu od njega. Pažljivo skinite obruč, tortu po želji ukrasite i poslužite.

    Izvor: Zadovoljna.hr

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Crnica igra za povratak serije u Pulu: ‘Moramo...

    Malonogometaši Crnice igraju večeras za ostanak u igri, za prolongiranje kraja sezone. Za to će im trebati pobjeda protiv Pule u drugoj utakmici četvrtfinala...

    Fešta od košarke na Baldekinu, Šibenka protiv favoriziranog...

    U subotu je na Baldekinu nova fešta od košarke. Šibenka dočekuje Zadar u klasiku hrvatske košarke, pred, vjerujemo, punim tribinama. Gosti su, jasno, favoriti,...

    Zekanoviću vrata Sabora mogu zalupiti samo preferencijalni glasovi...

    HDZ zna – zna jako dobro kako potpuno marginalnog političara uvesti u Sabor. Jednom su to već napravili pa će opet 'šlepati' fenjeraša hrvatske...

    Udruženje obrtnika Šibenik obilježava 20 godina organiziranja Uskrsnog...

    U Udruženje obrtnika Šibenik s ponosom se prisjećaju prvog Uskrsnog doručka kojeg je 2004. godine  Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika  pri Udruženju obrtnika Šibenik ...

    NAJNOVIJE

    Crnica igra za povratak serije u Pulu: ‘Moramo pokazati zašto smo tu gdje jesmo’

    Malonogometaši Crnice igraju večeras za ostanak u igri, za prolongiranje kraja sezone. Za to će im trebati pobjeda protiv Pule u drugoj utakmici četvrtfinala...

    Fešta od košarke na Baldekinu, Šibenka protiv favoriziranog Zadra traži prekid crnog niza

    U subotu je na Baldekinu nova fešta od košarke. Šibenka dočekuje Zadar u klasiku hrvatske košarke, pred, vjerujemo, punim tribinama. Gosti su, jasno, favoriti,...

    Zekanoviću vrata Sabora mogu zalupiti samo preferencijalni glasovi nezadovoljnih u HDZ-u

    HDZ zna – zna jako dobro kako potpuno marginalnog političara uvesti u Sabor. Jednom su to već napravili pa će opet 'šlepati' fenjeraša hrvatske...

    Udruženje obrtnika Šibenik obilježava 20 godina organiziranja Uskrsnog doručka

    U Udruženje obrtnika Šibenik s ponosom se prisjećaju prvog Uskrsnog doručka kojeg je 2004. godine  Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika  pri Udruženju obrtnika Šibenik ...