Mi smo jedva dočekali krafne, a vi? I zato najmekše i najmirisnije pokladice koje ćete umijesiti ove sezone neka budu ispržene baš po ovom receptu… Zagrijte ulje, javlja punkufer.hr.
Obožavamo vrijeme karnevala koje miriše na vruće ulje, limunovu koricu i rum, koje miriše na najslasniju i najmekšu slasticu kojoj se uvijek iznova veselimo – krafne ili pokladice.
Bilo da su prazne i samo posute šećerom u prahu ili punjene finim domaćim pekmezima, džemovima ili marmeladama, ili pak trendovski glazirane topljenom čokoladom i posute šarenim mrvicama, krafne su jedan od najboljih zalogaja kojima slavimo radost i veselje, kojima polako ispraćamo zimu (iako se na prvu tako ne čini) i kojima ne možemo i ne želimo odoljeti. A i zašto bismo? Ispecimo ih zajedno, dobro ih ‘poštaubajmo’ i uživajmo u najmirisnijim krafnama sezone.
Sastojci:
500 g glatkog brašna
4 žumanjka
100 g maslaca
300 ml mlijeka
20 g svježeg kvasca
30 g šećera
2 vanilin šećera
2 žlice ruma
malo svježe ribane limunove korice
½ žličice soli
Dodatno:
ulje za prženje
džem, marmelada ili pekmez za punjenje
Više o pripremi pročitajte OVDJE.