Stiže njihova sezona

Recept za domaće krafne koji uvijek uspijeva

Mi smo jedva dočekali krafne, a vi? I zato najmekše i najmirisnije pokladice koje ćete umijesiti ove sezone neka budu ispržene baš po ovom receptu… Zagrijte ulje, javlja punkufer.hr.

Obožavamo vrijeme karnevala koje miriše na vruće ulje, limunovu koricu i rum, koje miriše na najslasniju i najmekšu slasticu kojoj se uvijek iznova veselimo – krafne ili pokladice.

Bilo da su prazne i samo posute šećerom u prahu ili punjene finim domaćim pekmezima, džemovima ili marmeladama, ili pak trendovski glazirane topljenom čokoladom i posute šarenim mrvicama, krafne su jedan od najboljih zalogaja kojima slavimo radost i veselje, kojima polako ispraćamo zimu (iako se na prvu tako ne čini) i kojima ne možemo i ne želimo odoljeti. A i zašto bismo? Ispecimo ih zajedno, dobro ih ‘poštaubajmo’ i uživajmo u najmirisnijim krafnama sezone.

Sastojci:

500 g glatkog brašna

4 žumanjka

100 g maslaca

300 ml mlijeka

20 g svježeg kvasca

30 g šećera

2 vanilin šećera

2 žlice ruma

malo svježe ribane limunove korice

½ žličice soli

Dodatno:

ulje za prženje

džem, marmelada ili pekmez za punjenje

Više o pripremi pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.