Sastojci:
1 lisnato tijesto
12 kriški slanine
300 grama naribanog parmezana
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
2. Na pobrašnjenoj površini razvucite gotovo lisnato tijesto na oko 1 centimetar debljine. Preko cijelog tijesta posipajte polovicu naribanog parmezana, i nježno ga utisnite u tijesto, piše portal Punkufer.
3. Koristeći nož ili rezač za pizze izrežite duge trake širine oko 1,5 centimetara. Pripazite samo da duljina tijesta ne premašuje veličinu lima za pečenje.
4. Preko trake stavite krišku slanine, a krajeve trake nježno zavrnite, pa prebacite na papir za pečenje.
5. Ostatak parmezana posipajte preko tako napravljenih ‘zavijutaka’.
6. Pecite u pećnici oko 12 do 15 minuta. Štapiće poslužite tople uz blagdanske napitke. Dobar tek!