Recept za jesenske palačinke koje bi vam mogle postati draže od običnih



Foto: arhiva/ilustracija

Palačinke obožavamo u svim varijantama, potamanit ćemo ih bez obzira na to kakvo punjenje imaju.

Klasične palačinke su super, ali zašto ne biste isprobali i posebnu jesensku varijantu omiljenog deserta? Ako vam je ostalo malo pirea od buče i ne znate što biste s njim, napravite ukusne jesenske palačinke s bučom.

SASTOJCI ZA PALAČINKE S BUČOM:

– 2 jaja
– 2 šalice oštrog brašna
– 1 šalica pirea od buče
– 3 velike žlice maslaca
– 4 velike žlice šećera
– 2 prstohvata soli
– 1 šalica mlijeka
– 2 male žlice praška za pecivo

PRIPREMA PALAČINKI:

Otopite maslac. U posudi razmutite jaja, dodajte im šećer, sol, maslac i pire od buče pa sve dobro promiješajte ili razradite mikserom. U brašno umiješajte prašak za pecivo. Zatim brašno s praškom i mlijeko dodajte u smjesu. Ako primijetite da vam je smjesa malo previše rijetka ili gusta, slobodno je po potrebi popravite dodatkom brašna ili mlijeka. Šefljom grabite smjesu i pecite palačinke na tavi, piše portal Zadovoljna.

SAVJETI:

1. Ako želite, palačinke možete puniti čokoladom. Narežite malo čokolade na manje komadiće ili si olakšajte posao i kupite čokoladne kapljice. Zagrabite pola šeflje smjese i stavite peći na tavu. Odmah palačinku posipajte s malo čokoladnih kapljica i preko toga prelijte s još pola šeflje smjese.

2. Palačinke možete obogatiti i začinima koji se tradicionalno vežu uz buču poput cimeta, muškatnog oraščića i klinčića. Sjajan dodatak bit će i sirup od javora.

3. Neka vam jedna šalica bude mjera za sve brašno i pire od buče. Sukladno tome, ako želite više palačinki, koristite šalicu veće zapremnine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.