Opskrbljena s moćnim nutrijentima iz češnjaka, batata, mrkve te drugih sastojaka povrtna juha tjera masnoće istovremeno dajući organizmu sve što mu je potrebno,piše zadovoljna.hr.
Namirnice u ovoj juhi puna su vlakana, a začini poput crnog papra i čilija potiču otpuštanje toksina iz tijela. Sigurna, učinkovita i istovremeno hranjiva, ova je juha odličan izbor i za zdravo mršavljenje.
SASTOJCI ZA JUHU:
– 1 veći batat
– 3 srednje mrkve
– 20 dag skuhanog graha
– 1 manji crveni luk
– 3 češnja češnjaka
– 1 stabljika celera
– 1 mala žlica mljevene crvene paprike
– 1 mala žlica mljevenog čilija
– 1 mali lovorov list
– sol i papar
– 1.5 litra temeljca (mesnog ili povrtnog)
– 3 žlice maslinovog ulja (ili ulja po želji)
Krem juha od krumpira
Ručak za peticu: Brza krem juha od krumpira stvorena za hladne dane
Juha od buče
Recept za juhu od buče koja uz tri dodatka može zamijeniti i ručak
PRIPREMA JUHE:
- Batat i mrkvu ogulite, operite i narežite na male kockice. Luk i celer nasjeckajte na sitno, a češnjak protisnite.
- Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj posudi i dodajte luk. Dinstajte dok malo ne požuti, a zatim dodajte češnjak, nakon njega celer i sve prodinstajte još minutu-dvije. Zatim dodajte batat i mrkvu. Posolite, popaprite, dodajte čili, mljevenu papriku i lovorov list pa sve zalijte temeljcem i pustite neka se kuha. Probajte mrkvu i batat i kada primijetite da im treba još par minuta kuhanja, u zdjelu ubacite kuhani grah kako bi se povezao s ostalim sastojcima.
- Nakon kuhanja sadržaj zdjele štapnim mikserom ili uz pomoć blendera pretvorite u krem juhu