Fina i zasitna

Recept za kremastu juhu koja tjera masnoće i toksine iz tijela



Foto: Pixabay

Opskrbljena s moćnim nutrijentima iz češnjaka, batata, mrkve te drugih sastojaka povrtna juha tjera masnoće istovremeno dajući organizmu sve što mu je potrebno,piše zadovoljna.hr.

Namirnice u ovoj juhi puna su vlakana, a začini poput crnog papra i čilija potiču otpuštanje toksina iz tijela. Sigurna, učinkovita i istovremeno hranjiva, ova je juha odličan izbor i za zdravo mršavljenje.

SASTOJCI ZA JUHU:

– 1 veći batat

– 3 srednje mrkve

– 20 dag skuhanog graha

– 1 manji crveni luk

– 3 češnja češnjaka

– 1 stabljika celera

– 1 mala žlica mljevene crvene paprike

– 1 mala žlica mljevenog čilija

– 1 mali lovorov list

– sol i papar

– 1.5 litra temeljca (mesnog ili povrtnog)

– 3 žlice maslinovog ulja (ili ulja po želji)

Krem juha od krumpira

Ručak za peticu: Brza krem juha od krumpira stvorena za hladne dane

Juha od buče

Recept za juhu od buče koja uz tri dodatka može zamijeniti i ručak

PRIPREMA JUHE:

  1. Batat i mrkvu ogulite, operite i narežite na male kockice. Luk i celer nasjeckajte na sitno, a češnjak protisnite.
  2. Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj posudi i dodajte luk. Dinstajte dok malo ne požuti, a zatim dodajte češnjak, nakon njega celer i sve prodinstajte još minutu-dvije. Zatim dodajte batat i mrkvu. Posolite, popaprite, dodajte čili, mljevenu papriku i lovorov list pa sve zalijte temeljcem i pustite neka se kuha. Probajte mrkvu i batat i kada primijetite da im treba još par minuta kuhanja, u zdjelu ubacite kuhani grah kako bi se povezao s ostalim sastojcima.
  3. Nakon kuhanja sadržaj zdjele štapnim mikserom ili uz pomoć blendera pretvorite u krem juhu

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.