Recept za namaz od kestena koji morate probati

Marmelada od kestena u Francuskoj i Italiji prava je delicija, a osim što je ukusna, ima i blagotvoran učinak na zdravlje jer obiluje vitaminima i mineralima. Tražite li novi način da iskoristite omiljene plodove jeseni, marmelada je odlična ideja jer spremljena na tamno i hladno mjesto može trajati mjesecima, piše Punkufer

Odlična je alternativa kupovnim varijacijama, kako zbog cijene, tako i zbog toga što sadrži samo one sastojke koje odaberete. Kestene najprije valja skuhati, a kako biste ih lakše ogulili možete ih najprije prepoloviti i protisnuti kroz prešu za češnjak.

Sastojci za marmeladu od kestena:

1 kg kestena
400 g šećera
400 ml vode
1 mahuna vanilije
1 žlice ruma
Korica 2 naranče

Priprema:

1. Kestene zarežite u križ stavite u hladnu vodu i kuhajte pola sata pa ugasite vatru, ali ostaviti ih u vrućoj vodi jer se teško čiste kad se ohlade. Zatim ih izmiksajte u pire.

2. Kuhajte sirup od vode, šećera i korice naranče oko 15 minuta pa procijedite.

3. Sirupu dodajte pire od kestena, sjemenke i mahunu vanilije pa kuhajte na slaboj vatri oko pola sata ili dok se ne zgusne.

4. Izvadite mahunu pa dodajte rum.

5. Sterilizirajte u pećnici manje staklenke pa ulijte vruću marmeladu i poklopite steriliziranim poklopcima. Okrenite naopako staklenke pa ih spremite kad se ohlade.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.