Recept za sladoled od tri sastojka – bez šećera, jaja i mlijeka

Ljeto je nezamislivo bez sladoleda, no ta se slasna poslastica baš i ne slaže s vitkom linijom – da ne spominjemo kao standardni sastojci poput jaja i mlijeka za mnoge mogu biti problematični. Na sreću, tu i tamo se naleti narecept poput ovoga, u kojem možete uživati bez straha za zdravlje i izgled. I što je najbolje, stvarno je jednostavan.

1/2 šalice kokosovog mlijeka
1 žlica + jedna žličica kukuruznog škroba ili škroba od tapioke
1 1/2 šalica svježeg soka od voća ili povrća po vašem izboru

Odvojite 1/4 količine kokosovog mlijeka i pomiješajte ga sa škrobom. Ostatak zagrijte. Kad se uz rubove posude počnu stvarati mjehurići, ubacite mješavinu sa škrobom i dobro promiješajte. Smanjite vatru i miješajte dok se ne zgusne (a to bi se trebalo dogoditi vrlo brzo).

Maknite s vatre i umiješajte sok od voća ili povrća. Dobrim su se izborom pokazali mrkva, cikla, jabuka i jagode ali možete staviti sve što inače volite u smoothieju. Nakon što ste dodali voće i/ili povrće, probajte smjesu – ako vam nije dovoljno slatka dodajte malo meda.

Ostavite da se ohladi pa spremite u hladnjak. Potom ubacite u stroj za sladoled ili prebacite u plitku posudu i pospremite u zamrzivač. Svako dva-tri sata razlomite led i dobro promiješajte.

izvor:slobodna dalmacija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.