Recept za sočnu ljetnu pizzu koji bi naljutio svakog Talijana

Što ananas radi na pizzi, pitanje je koje muči brojne Talijane. To tropsko voće sastavni je dio havajske pizze koja se rado jede u dobrom dijelu Sjedinjenih Američkih Država i nekim dijelovima svijeta, ali ne i u Italiji.

Štoviše, Talijani su gnjevni kada stranci pripremaju njihova tradicionalna jela, ali koriste neočekivane metode kuhanja i namirnice, piše Pun kufer.

Pizza s ananasom zasigurno nije za svakoga, ali ljubitelji te neobične kombinacije tvrde da je riječ o vrlo osvježavajućem jelu, koje se posebice preporučuje u ljetnim mjesecima.

Recept za havajsku pizzu:

½ kg tijesta za pizzu

170 grama kuhane šunke ili pršuta

100 ml umaka od rajčice

1 velika konzerva ananasa

400 grama naribane mozzarelle

½ glavice luka

šaka rukole

Priprema:

  1. Tanko razvucite tijesto za pizzu. Preko njega premažite umak od rajčice, stavite natrgane komadiće šunke ili pršuta, sir, tanko nasjeckane kriške luka i ocijeđeni ananas.

Ananas možete i prethodno staviti na gril tavu, pa ga tek onda dodati pizzi.

  1. Stavite peći pizzu u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva oko 15 do 20 minuta, dok se tijesto ne ispeče, a sir ne rastopi.
  2. Prije posluživanja pizzu ukrasite sa svježom rukolom. Dobar tek!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.