RESTORAN S POGLEDOM ‘OD MILIJUN KUNA’: Gradska vijećnica i dalje ima ‘ono nešto’

U samom srcu Šibenika, s neprocjenjivim pogledom na šibensku ljepoticu, katedralu Sv.Jakova, a sve to na najljepšem trgu u gradu, smješten je, Šibenčanima i stalnim inozemnim posjetiteljima Krešimirovog grada, dobro poznati restoran koji nosi naziv zgrade u čijem se prizemlju i nalazi, Gradska vijećnica.

slika2

U izbor od vodećih sto restorana u Hrvatskoj ušao je već nekoliko puta proteklih 15 godina, a osim što mu ‘rejting’ podiže renesansa lokacija gosti restorana poznatog po modernim jelima s dalmatinskim ‘pečatom’, skoro pa više i ne traže jelovnik. Barem tako tvrdi vlasnik Ivo Močić koji je ljubav prema kuhanju neizbrisivo utisnuo u svoj restoran.

slika6

– Svako smo jutro na šibenskoj tržnici, nudimo samo domaće i provjereno, što naši stalni gosti dobro znaju prepoznati. Jela pripremamo po načelima zdrave kuhinje, a do kvalitetnih gostiju koji to cijene nam je zaista stalo. Puno tu procirkulira turista, ali naši gosti su ipak oni od kojih živimo 12 mjeseci u godini. Ako oni nisu zadovoljni, ne možemo biti ni mi – objašnjava nam Ivo koji nam je rekao da su sve namirnice na zavidnoj razini što se kvalitete tiče.

slika3

-To se, naravno, odrazi i na cijeni jela, ali imamo dobre temelje za opstanak – tvrdi naš sugovornik kod kojeg godinama rade isti djelatnici. Ivo nam je otkrio u čemu je tajna dugogodišnjeg zadržavanja istog osoblja u restoranu u kojem je i sam zaposlen.

slika4

– Jedni druge poštujemo i u tome leži sva tajna, a moja ljubav prema kuhanju počela je odavno, pa mi se ideja da radim kao kuhar prirodno nametnula – smije se Ivo Močić, vlasnik jednog od najljepših i najkvalitetnijih hrvatskih restorana kojeg na kraju pitamo zašto je dobro biti vlasnik, djelatnik ili gost Gradske vijećnice.

– Zato što, kada ne radim, i ja volim biti običan gost, sjesti na prekrasnu terasu i po tisućiti put u životu popiti čašu vina, dobro večerati i diviti se pogledu –

slika5

SPONZORIRANI ČLANAK

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.