Roditelji, pazite na dlake da vaša beba ne bi doživjela ovakav horor!

Ako ste ikada pomislili da je ljudska dlaka totalno bezazlena, da je najgore što se može dogoditi da se dlaka jednostavno proguta, u krivu ste, a potvrđuje to i ovaj primjer koji je malenu bebicu skoro koštao prstića.

Od prve sekunde bebinog života prijeti joj toliko vanjskih rizika da ih je gotovo nemoguće prebrojati, a neki od njih čak su i toliko bizarni, ali realni, pa stoga zaista pazite da se ne dogode i vama.
Ako ste ikada pomislili da je ljudska dlaka totalno bezazlena, da je najgore što se može dogoditi da se dlaka jednostavno proguta, u krivu ste, a potvrđuje to i ovaj primjer. Majke koje su doživjele ovako nešto sada će sigurno kimati glavom, jer dlaka koja se omota oko bebinog prstića može nanijeti zaista opasne povrede – od zarezane kože do zaustavljanja cirkulacije u njemu.
Tako nešto dogodilo se i jednoj 19 tjedana staroj djevojčici iz Kansasa te su njeni roditelji, kako bi svratili pozornost na ovu moguću opasnost, objavili fotografiju njenog povrijeđenog prstića i tako izazvali veliku pažnju roditelja diljem svijeta.
Taj je rizik poznat i kao sindrom podvezane dlake  s obzirom da takva situacija nažalost nije rijetka u svijetu beba.
Jedan takav slučaj objavljen je i na Facebooku.
“Sve je počelo tako što je naša malena Molly počela neumoljivo plakati. Jasno smo vidjeli da je nešto muči, ali nakon svih silnih pokušaja da je utješimo i umirimo ona je samo još više plakala. Od tolikog se napora jako zajapurila i počela pregrijavati te smo, da je malo rashladimo, krenuli skinuti joj čarapice, a onda smo konačno otkrili uzrok njene patnje. Oko prstića joj se omotala dlaka i toliko joj se duboko urezala u kožu da je krvarila. Nismo mogli vjerovati da jedna sitna dlaka može napraviti takvu ranu, ali zapravo ima logike. Dlaka je oštra i čvrsta i ako se tako omota oko prstića dok se beba svim silama bori nogicom je maknuti, dlaka se još čvršće omotava i još snažnije urezuje u kožu”.
Nakon što su otkrili uzrok i pomogli malenoj da joj se prstić oporavi njeni su roditelji Scott i Jessica Walker odlučili objaviti to iskustvo na Facebooku. Ubrzo nakon objavljivanja fotografija je podijeljena više od 16.000 puta, a u mnogobrojnim komentarima ispod slike našlo se i mnogo zahvala roditelja koji su baš tih dana iskusili slično iskustvo sa svojim bebama.
Ovakav slučaj možda nije i neće biti toliko čest, no ako vaša beba počne neutješno plakati, a vi krenete provjeravati je li gladna, žedna ili ukakana, svakako provjerite i njene nogice jer dlaka se može zavuči bilo kako i bilo kada – za vrijeme prematanja, oblačenja, pa čak i igranja. Posebno ako je dlaka duga.
Izvor/foto: Index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.