Krpice i zelje savršena su kombinacija tih dviju namirnica koja nas vraća u djetinjstvo. Zbog brze pripreme i zaista pristupačnih cijena namirnica koje su uvijek dostupne možemo ga jesti tijekom cijele godine. Portal zadovoljna donosi kako se priprema ovo ukusno jelo
SASTOJCI:
1 manja glavica svježeg kupusa
100 g krpica ili tjestenine po želji
1 glavica luka
250 ml vode
sol
papar
ulje
PRIPREMA:
1. Glavicu svježeg kupusa izrežite na tanke trakice, a luk na sitne komadiće.
2. U lonac stavite ulje te dodajte izrezani luk.
3. Kad luk poprimi žućkastu boju, u lonac dodajte trakice kupusa i sve zajedno polijte vodom. Dinstajte dvadesetak minuta ili dok kupus ne omekša.
4. U drugom loncu zakuhajte vodu te u nju stavite krpice ili tjesteninu po želji.
5. Kada je kupus omekšao, iscijedite kuhanu tjesteninu te je dodajte u lonac s kupusom. Sve zajedno dobro pomiješajte i začinite sa soli i paprom po vlastitom okusu.
SAVJET:
Krpice sa zeljem možete poslužiti s pečenim kobasicama, faširancima ili mesnom štrucom, a ako ne jedete meso, možete ispeći sojine popečke ili sejtan.
Foto:Ilustracija