‘Ružičasta buka’ ili novo je rješenje za problem koji danas muči većinu ljudi

ilustracija

Do sada ste vjerojatno već čuli za termin ‘bijela buka’, odnosno ‘white noise’.

Riječ je o zvuku koji pomaže eliminirati sve druge zvukove te tako olakšava tonjenje u san. No ako ste među onima koji se tijekom noći često bude, onda je za vas ipak bolji izbor ‘ružičasta buka’, odnosno ‘pink noise’.

Riječ je o novom obliku borbe protiv nesanice koji je postao jako popularan nakon što je u stručnom časopisu Frontiers in Human Neuroscience objavljeno istraživanje koje je pokazalo da slušanje “ružičaste buke” može rezultirati dubljim snom i boljim pamćenjem.

Osobe nad kojima je provedeno istraživanje osjećale su se puno odmornije i pokazale čak tri puta bolje rezultate u testu pamćenja nakon što su zaspale uz “ružičastu buku”, nego nakon normalnog sna.

‘Ružičasta buka’ sadrži niže frekvencije od bijele pa pomaže osobi da utone u puno dublji san i odspava osam sati u komadu. Na YouTubeu ćete lako pronaći audio zapise s ‘ružičastom bukom’ i to u trajanju do deset sati što je i više nego dovoljno za kvalitetno prospavanu noć.

Izvor: index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.