Sedam iznenađujućih razloga zašto ste baš vi magnet za komarce

Sjedite u društvu na popodnevnom roštilju ili večernjem izlasku i od svih okupljenih komarci bodu samo vas. Dok drugi uživaju u čašici razgovora, vi brojite ubode i pitate se zašto ste baš vi magnet za komarce. Odgovor saznajte u nastavku

Krvna grupa
Osobe krvne grupe 0 više privlače komarce od onih s krvnom grupom A ili B.

Trudnoća i višak kilograma
Bazalni metabolizam označava koliko vaše tijelo troši kalorija u stanju mirovanja. Ono što utječe na privlačenje komaraca je količina CO2 koje tijelo izdiše dok sagorijeva kalorije.

Boja odjeće
Tamnija odeća, pogotovo crna ili tamno plava, komarce više privlači od svijetlije. Oni koji nose tamniju odjeću više se ističu od onih u odjeći bijele boje ili nježnijih nijansi.

Alkohol
Komarci obožavaju miris alkohola u toplim ljetnim večerima. Oni koji piju u većoj su opasnosti od iritantnih uboda i zato što brže dišu i često imaju topliju kožu.

Kretnje
Što se više krećete ili gestikulirate, to ste zujavim krvopijama zanimljiviji jer se tako ističete od okoliša i lakše vas primijete.

Znojenje
Neki od nas teže podnose vrele ljetne dane i znoje se više od ostalih. Upravo se to sviđa komarcima koje će miris znoja odmah uputiti prema vama.

Mirisi
Ako volite slatkaste parfeme, morate znati da ih vole i komarci. Isto vrijedi i za razne druge proizvoda poput mlijeka ili ulja za tijelo.

Izvor: Zadovoljna.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.