Sedam monogamnih vrsta životinja koje ostaju zajedno cijeli život

Pingvin
Čak je 90 posto ptica monogamno, ali definitivno treba istaknuti pingvine, koji izvode sretni ples kada vide jedan drugoga tako da se isprse krenu mahati glavom i proizvoditi grgljave zvukove.

Morski konjic
Ove čudnovate životinjice, osim što su posebne po tome što muškarci nose bebe, su specifične i po dugotrajnom procesu udvaranja koji prethodi parenju – povežu se repovima i tako “plešu” morskim dubinama.

Sivi vuk
Muška alfa jedinka i njegova partnerica su “power couple” životinjskog svijeta. Društvena hijerarhija cijelog čopora ovisi o njihovom statusu veze.Pare se jednom godišnje.

 

Sova
I sove imaju dugo i zanimljivo razdoblje udvaranja prije parenja, a ono podrazumijeva da mužjak ženki donosi mrtve miševe na poklon.

Gibon
Njihove veze najbliže oslikavaju ljudske veze – oni se svađaju, varaju, prekidaju i mire. Oni koji zaista uspiju ostati zajedno cijeloga života brinu o higijeni svoga partnera i podjednako sudjeluju u brizi oko djece.

Dabar
Nitko nije siguran kako dva dabra “završe zajedno”, ali jednom kada se spoje ostaju zajedno i vjerni jedan drugom do kraja života.

Labud
Postoji razlog zašto su labudovi simbol ljubavi – kada se udvaraju jedan drugome njihovi vratovi tvore oblik srca. Zvukovi koje pritom proizvode su manje romantični, piše Cosmopolitan.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.