Sedma sezona ‘Aktivne Hrvatske’ dolazi u Šibenik i Vodice

U zagrebačkom hotelu Westin najavljena je sedma sezona ovog pionirskog projekta u području edukacije i zajedničkih treninga diljem Hrvatske. Projekt se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Trenerski tim KIF-a sa suradnicima vježbat će s građanima i educirati ih u Novoj Gradišci, Zaboku, Puli, Poreču, Vodicama, Korčuli, Petrčanima, Šibeniku, Crikvenici i Zagrebu. U svim gradovima ove će se sezone besplatno provoditi dijagnostika Biotreninga i nutricionistički testovi te savjetovanja Definicije hrane.

– Primjećujemo da se sve više građana odaziva pozivu za povećanom brigom za zdravlje. Vidimo to i u samoj liječničkoj struci. Ove ćemo sezone biti na raspolaganju našim građanima u sklopu projekta Aktivna Hrvatska sa savjetovanjem i mjerenjem indeksa tjelesne mase – izjavila je dr. Ada Barić Grgurević iz Hrvatske liječničke komore, partnera projekta.

Vodeći hrvatski stručnjaci okupljeni oko edukativno – sportskog projekta Aktivna Hrvatska su za najavu sedme sezone odabrali prosinac kako bi podsjetili na korake koje bismo svakodnevno trebali usvojiti da bi naše tijelo normalno funkcioniralo tijekom cijele godine.

– Iznimno je važno podsjećati se svakodnevno na tjelesnu aktivnost. Tijelo pamti, tako da pozivamo sve da pronađu vremena, uz slavlje, za barem pola sata dnevne tjelesne aktivnosti. Izaberite vama najdraži način, bilo to šetnja okićenim gradom, vježbanje kod kuće ili pak u nekom od fitness centara – izjavio je prof. Damir Knjaz s Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, partnera projekta.

– Pred nama je sedma sezona. Ove ćemo godine između ostalog veliku pažnju posvetiti mladima. Statistike su porazne. Pozivam roditelje i sve djelatnike u sustavu školstva na dodatnu edukaciju ove najranjivije skupine o važnosti redovne tjelesne aktivnosti. Cilj ovog projekta je aktivna i zdravija Hrvatska – poručio je.

Građani imaju prilike za besplatne treninge i edukacije, stručni tim projekta na raspolaganju je 24/7 sa savjetima putem službene web stranice projekta www.aktivnahrvatska.hr preko koje se mogu i prijaviti za vježbanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.