Treba biti oprezan

Šest situacija u kojima ne bismo smjeli nositi japanke

1. Šetnja psa
Japanke su leglo bacila. Potrebno je samo 30 minuta šetnje sa svojim psom ili popodne provedeno u vašem vrtu u japankama kako bi vaše noge postale prljave. Nošenje japanki u ovom slučaju svakako je bolja opcija nego biti bos, ali noge su svejedno izložene prljavštini i bakterijama te su tako veće šanse da ”zaradite” infekciju.

2. Vožnja u automobilu
Japanke na nogama dok vozimo nisu najbolja opcija kada su potrebni brzi refleksi. Japanke mogu tako lagano skliznuti s noge i zapeti ispod papučice gasa, kočnice ili kvačila i dovesti do gubitka kontrole nad vozilom.

3. Vrtlarenje
Košenje trave ili čupanje korova samo su neki od vrtlarskih poslova koje ne bi trebali raditi u japankama, piše portal Zadovoljna.

4. Duga šetnja ili stajanje na mjestu
Možda nećete odmah osjetiti bol, ali vjerujte, ona će doći. Ravni i tanki potplati jednostavno ne pružaju dovoljno potpore. Dolazi do velikog opterećenja mišića, ali i kukova. Čak i najčvršće i najkvalitetnije japanke ne pružaju idealnu zaštitu u smislu ublažavanja udaranja dok hodate i potpore petama. To s vremenom može dovesti do različitih problema sa stopalima.

5. Kuhanje
Bolja je opcija kuhati u papučama ili kroksicama. Naime, u kuhinji svašta u sekundi može poći krivo. Kipuća voda, masnoće, oštri predmeti… samo su neke od potencijalnih opasnosti zbog kojih savjetujemo da ne nosite japanke dok ste u kuhinji.

6. Krcati bus ili tramvaj
Ako koristite javni prijevoz kada je najveća “špica”, zaboravite na japanke jer se vrlo lako može dogoditi da vam netko u gužvi stane na nogu. Otvoreni i izloženi prsti itekako će osjetiti pritisak tuđih stopala.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.