Šibenčanka na dočeku 2015. u društvu beskućnika i siromašnih u Argentini

Brojimo treći dan otkako smo ušli u 2015. godinu. Negdje je godina svanula nekoliko sati ranije negoli kod nas, negdje nekoliko sati kasnije. Šibenska putopjesnikinja, putnica i prevoditeljica Maja Klarić dočekala je novu godinu u malom argentinskom gradiću San Salvador de Jujuy.

Maja i Goran Blažević uputili su se u Južnu Ameriku početkom studenog 2014. godine gdje su naposljetku ušli u 2015. Bio je to doček bez glamura, šljokica, velikih vatrometa i otmjenih čaša skupog šampanjca.

Doček nove godine proslavili su nešto humanije. – Novu smo na kraju proslavili s beskućnicima i siromašnima na trgu. Baš je bilo posebno – rekla je ova šibenska, a opet svjetska putnica. Maja Klarić poznata je domaća književnica, a baš na stazama svijeta daleko od doma nastaju njene poeme.

goran blazevic foto (2)

Upravo je svoju poeziju čitala Argentincima s kojima je dijelila otvoreni gradski trg u noći dočeka još jedne godina za koju se svi nadaju da će im biti bolja.

-Bilo mi je drago da sam je čitala – potvrdila je.

Foto: Goran Blažević (Facebook profil) 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.