Šibenčanke koje su zbog ljubavi promijenile adresu: ‘Kada su u pitanju osjećaji, izbor nije težak’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kada je o pravoj ljubavi riječ, neki su spremni na sve. Jedna od najtežih odluka u takvim slučajevima je ljubav na daljinu, a ništa manje stresna nije ni selidba zbog ljubavi. Naše sugovornice dijele isto ime, isti rodni grad, po mnogo čemu sličnu ljubavnu priču, ali različite adrese.

Jelena Kulušić i Jelena Gverić su se prije nekoliko godina našle na životnoj prekretnici. Zbog ljubavi su napustile obitelj, prijatelje i domovinu, a ovo su njihove priče.

– Dok je Ante igrao u Šibeniku, ja sam studirala u Zagrebu i na relaciji Zagreb – Šibenik imala svoj uhodani način i ritam života. Priželjkivala sam da dođe igrati u Zagreb jer sam u međuvremenu dobila posao u struci – započinje svoju priču magistrirana novinarka kojoj je planove ‘poremetila’ ponuda koju je njen sadašnji suprug, nogometaš Ante, dobio iz daleke Turske.

– Ponuda je bila odlična, ali koliko god to zvučalo jednostavno, nije mi bilo lako napustiti obitelj, dugogodišnje prijatelje i novi posao za koji sam se tolike godine školovala – objašnjava Jelena Kulušić koja je na veliku promjenu ipak pristala, a u posljednjih sedam godina se, kaže, uspjela prilagoditi.

– Sada mi je ovaj način života normalan, stekla sam nova prijateljstva, naučila jezik, a zahvalna sam što se ovako mogu u potpunosti posvetiti suprugu i našoj dvogodišnjoj kčerkici. Kroz njegovu karijeru upoznala sam sva nogometna pravila i pogledala toliko utakmica da bih skoro pa mogla biti strucni nogometni komentator na televiziji – kroz smijeh na Antinu karijeru gleda Jelena koja ističe da u Ankari, gradu koji broji četiri i pol milijuna stanovnika, nikada nije dosadno.

karla

– Nas dvije smo stalno u pokretu. Idemo u šetnje, u vrtić, na raznorazne dječje radionice i predstave. Karla je super curica, jako živahna ali i poslušna. U Ankari ima dosta sportaša s našeg govornog područja, imamo veliko društvo i često se družimo na zajedničkim ručkovima ili večerama – ne gubi vrijeme u Ankari naša sugovornica koja ipak nestrpljivo čeka njihov zajednički povratak u rodni Šibenik.

– Maksimalno sam uključena u muževu karijeru i sve njegove pobjede i poraze proživljavam kao vlastite. Obzirom moram brinuti o njegovoj prehrani, tako ponekad moram biti i psiholog ili fizioterapeut, te voditi računa da on bude maksimalno koncentriran na treninge i utakmice. Ovakav život ima mnogo prednosti, ali i odricanja prvenstveno jer smo odvojeni od obitelji i prijatelja pa čak i Karla zna reći da mi imamo dvije kuće. Naravno da mi nedostaje Hrvatska. Kad nas uhvati nostalgija dođu nam u posjetu naši roditelji ili prijatelji. U Hrvatskoj uglavnom provedemo mjesec, dva godišnje i imamo potpuno drugaciji ritam nego ovdje, a veselim se jer ćemo se a kraju Antine karijere vratiti u Sibenik i Hrvatsku. Onda ću i ja, nadam se, konačno raditi u struci. Trenutno sam se podredila Antinoj karijeri, ali moje vrijeme tek dolazi – za kraj poručuje Šibenčanka koja ne mari za predrasude o ženama nogometaša jer, kako je rekla, nije sve tako jednostavno i sjajno kako izgleda.

Jelenu Gverić ljubav prema košarkašu je prije četiri godine odvela u daleki Japan. U početku joj je, kaže, bilo jako teško, što zbog novoga jezika, kulture i svega što u paketu s tim ide, ali i ona se u međuvremenu navikla.

jelenaidecko

– Moj dečko je košarkaš i bez puno razmišljanja odlučila sam ga slijediti u njegovoj karijeri. Ljubav mi nije bilo teško odabrati. Kada su u pitanju osjećaji, izbor je lagan, iako prilagodba nije bila jednostavna. Prednost ovakvog načina života su putovanja, neprocjenjivo životno iskustvo i novi ljudi, a mana je to što nikada ne znamo gdje ćemo biti sljedeću sezonu. Grozno je pakirati kufere i seliti svake godine u novi grad ili državu – priča Jelena Gverić koja koja je promijenila već tri grada, a trenutno je stacionirana u Morioci, gdje radi kao profesorica engleskog, talijanskog i ruskog jezika u jednoj privatnoj školi.

jelena

– Ja sam osoba koja se lako privikne na sve i od svega pokusavam stvorit dom pa mi nije toliko težak ovakav način života. Ovakav nomadski život te navikne na promjene pa ja trenutno, nakon dvije godine u istom gradu, zapravo jedva čekam novu promjenu. Obitelj, rodni Šibenik i prijatelji, naravno, nedostaju, ali ljubav je ipak ljubav – za kraj poručuje Jelena Gverić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.