SLAVNI RICHARD GERE U ULOZI BESKUĆNIKA: Potresen sam, nitko me nije primjećivao.

Povodom snimanja filma ‘Time out of mind’, Richard Gere se našao u ulozi beskućnika koju je oživio na ulicama New Yorka. Na Facebooku je opisao to potresno iskustvo.

– Kada sam na ulicama New Yorka glumio beskućnika, nitko me nije primjećivao. Osjetio sam kako je to biti beskućnik. Ljudi bi samo prolazili pored mene i gledali me s prezirom. Samo je jedna gospođa bila toliko ljubazna da mi je dala nešto za jesti. Bilo je to iskustvo koje nikada neću zaboraviti – napisao je Gere.

– Toliko često zaboravimo koliko smo blagoslovljeni. Ne bi to trebali uzimati zdravo za gotovo. A ako možemo pomoći nekome, trebali bi. Zato sam, kada sam završio sa snimanjem, hodao okolo, dijelio hranu i po 100 dolara svakom beskućniku kojeg sam vidio. Plakali su i bili veoma zahvalni. Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu – napisao je glumac na svom Facebooku, a ovaj tekst prenosimo sa portala Bitno.net.

Podsjetimo, danas je 10. listopada, Svjetski dan beskućnika, a nedavnu reportažu naše novinarke koja je sa šibenskim beskućnicima provela jedan cijeli dan, pročitajte klikom na ovu rečenicu.

beskućnici

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.