‘Smutljivac’ s jabukama: Brzi kolač za koji vam ne treba ni mikser ni vaga

Stigli su vam dragi, ali nenajavljeni gosti i želite što prije napraviti ukusan kolač kojim ćete ih počastiti? Smutite brzikolač s jabukama i cimetom kojem sigurno neće moći odoljeti. Za pripremu vam ne treba ni mikser ni vaga – samo odaberite jednu šalicu veće zapremnine koja će vam poslužiti za “odokativno” mjerenje sastojaka.

SASTOJCI ZA BRZI KOLAČ S JABUKAMA:

-1 velika šalica brašna
-1 mala žlica praška za pecivo
-½ šalice maslaca sobne temperature
-⅔ šalice kristal šećera
– 2 dodatne male žlice kristal šećera za posipanje
– 2 velika jaja
– 2 veće jabuke
– 1 mala žlica cimeta
– prstohvat soli
– malo krušnih mrvica

PRIPREMA KOLAČA OD JABUKA:

1. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Kalup po želji (okrugli, kockasti ili pravokutni) namažite s malo maslaca i posipajte krušnim mrvicama. Jabuke operite, ogulite i narežite na sitnije kockice.

2. Kuhačom miješajte maslac sobne temperature i šećer. Kada dobijete glatku smjesu, dodajte jedno po jedno jaje. Dobro miješajte dok se jaja u potpunosti ne sjedine sa smjesom. Potom u nju dodajte brašno s praškom za pecivo i cimet. Na kraju dodajte i jabuke pa još jednom sve dobro promiješajte.

3. Smjesu ubacite u kalup i potom po površini posipajte s dvije male žlice šećera.Zatim stavite u pećnicu i pecite kolač na 180 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta. Gotov je kada se odvoji od rubova kalupa i kada njegova površina poprimi zlatno žutu boju, piše portal Zadovoljna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.