Sočna i jednostavna čokoladna torta s tamnim pivom

Foto: cukar.com.hr

Volite li čokoladu, a tko je ne voli, i drago vam je tamno pivo možda je najbolje povezati ih u jednu slasticu.

Torta s tamnim pivom

Sastojci
250 ml tamnog piva
250 g maslaca
75 g kakao praha
300 g smeđeg šećera
150 g čvrstog jogurta
2 jaja
1 vanilin šećer
275 g brašna
2 i ½ žličice sode bikarbone

Za kremu
250 g mascarponea
100 g kiselog vrhnja
1 vanilin šećer
kakao za posipanje

Foto: cukar.com.hr
Foto: cukar.com.hr

Postupak

Pivo nalijte u široki lonaca pa mu dodajte maslac narezan na kockice.
Zagrijavajte sve na srednje jakoj vatri dok se maslac ne otopi.
Maknite s vatre i umiješajte kakao i šećer.
Lagano umutite jaja i jogurt s vanilin šećerom pa i njih umiješajte u smjesu s pivom.

Na kraju dodajte brašno i sodu bikarbonu, sve dobro sjedinite i prebacite u kalup za tortu promjera 23 cm koji ste obložili papirom za pečenje.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 50 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
Pečenu tortu izvadite iz pećnice i pustite je da se potpuno ohladi.

za kremu

U zdjeli izmiješajte mascarpone, kiselo vrhnje i vanilin šećer.
Ovom smjesom premažite ohlađenu tortu.
Sve posipajte s još kakaa u prahu i poslužite.

Preuzeto s bloga cukar.com.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.