Što je netko samostalniji, ali i pametniji – teže nalazi ljubav

Najlakše se zaljubiti u mlađim danima – od tinejdžerske dobi do srednjih 20-ih, a nakon toga šanse su sve manje. To osobito vrijedi za one koji bi sami sebe, ali bi ih tako i drugi, ocjenili kao inteligentne i samostalne.

Stvar je zapravo vrlo jednostavna, objašnjavaju stručnjaci za Elite Daily – što je netko inteligentniji, naviknut i zadovoljan svojim solo statusom, to će mu teže biti napustiti ga. U stvarnosti, to izgleda tako da će sam sebi nametnuti veće kriterije za partnera.

Također, ako nađe nekoga tko mu se sviđa i to je uzajamno, uslijed duljeg soliranja određena samodostatnost koja se razvila i obrambeni mehanizmi mogu podsvjesno sabotirati vezu.

Ipak, situacija nije bezizgledna – potrebno je samo dovoljno željeti ljubav, potruditi se oko nekoga, biti iskren te komunicirati. Osim toga, svatko za sebe tko želi, a još nema ljubav, treba prihvatiti da niti jedna ljubav nije ista te se ono što u partneru tražimo i što je potrebno za funkcioniranje odnosa nužno mijenja s godinama.

izvor:24sata

foto:ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.