I dok neke namirnice ne smijete podgrijavati, neke ostatke možete opet učiniti ukusnima i toplima. Donosimo pet trikova za podgrijavanje nekih od svima omiljenih jela.
Sarma
Svi znamo kako je sarma još ukusnija idući dan. No, kako biste je mogli jesti u nekoliko navrata vrlo je važno da je do iduće konzumacije spremljena u hladnjaku. Kada opet poželite pojesti sarmu iz hladnjaka u drugi lonac izdvojite onoliko koliko namjeravate pojesti. Lonac potom stavite na laganu vatru i poklopite. Kako bi se meso sarme potpuno ugrijalo, riža ne bi raskuhala, a sarma zagorila, dodajte malo vode i ostavite da prokuha nekoliko minuta.
Pečeno meso
Odreske od mesa ili pečenje mnogi vole jesti hladno, no ako želite pojesti još jedan topli obrok iskoristite ovaj trik.
– Zagrijte pećnicu na 100 do 150 stupnjeva te u pladanj za pečenje stavite malo ulja.
– Odrezak debljine oko 2,5 centimetara treba peći oko 20 do 30 minuta.
– Za brzinsko podgrijavanje u tavu stavite malo ulja te meso pecite minutu do dvije sa svake strane na srednjoj vatri i s poklopcem.
Pizza
Pizza će u mikrovalnoj pećnici postati gnjecava, a korica žilava. Upravo zbog toga iskoristite pećnicu i uživat ćete u hrskavoj pizzi.
– Zagrijte pećnicu na 180 do 200 stupnjeva.
– Na lim stavite papir za pečenje ili vrlo malo ulja.
– Pecite pizzu dok sir ne počne reagirati na toplinu i dobije mjehuriće.
Riža
Riža će se u mikrovalnoj pećnici raskuhati i više neće biti ukusna. Želite li joj vratiti toplinu i ponovno uživati u prilogu, učinite sljedeće.
– U loncu zagrijte malo maslinovog ulja i na njega stavite rižu.
– Na srednjoj vatri kuhajte 3 do 4 minute uz miješanje kuhačom.
– Po riži možete posipati i malo peršina ili bosiljka te joj tako pojačati okus.
Tjestenina
Tjestenina nije ukusna kada je hladna. No to ne znači da pripremljeno jelo morate baciti.
– U lonac stavite vode, ali toliko da pokrije dno te dodajte žlicu ili dvije (ovisno o količini) maslinovog ulja.
-Dodajte tjesteninu te na srednjoj vatri kuhajte uz neprestano okretanje kuhačom oko 3 do 5 minuta, odnosno dok se tjestenina ne zagrije, piše Zadovoljna.hr.