Ne treba ga bacati

Što sa starim kruhom? Pet finih ideja koje trebate imati u malom prstu

Prosječnu štrucu kruha treba pojesti u roku od jednog dana od kupnje. Da biste održali svježinu kruha što dulje, držite ga na tamnom mjestu poput drvene kutije. Kruh u komadu možete staviti u plastičnu vrećicu s dvije stapke celera, koji će omekšati taj pekarski proizvod te mu produljiti vlažnost. Isti učinak postići ćete ako kruh pohranite s nekoliko kriški svježe jabuke.

Imajte na umu da kruh s vidljivom plijesni ili neugodnim mirisom treba baciti u smeće. Želite li potrošiti stari kruh koji je još uvijek jestiv, imate nekoliko opcija. Najčešći je izbor umakanje kruha u jaja i mlijeko te priprema takozvanog francuskog tosta, za koji imamo odličan recept, piše punkufer.hr.

Stari kruh možete napuniti začinskim travama, crnim pivom i sirom te ga zapeći u pećnici, ili napraviti tostirane sendviče punjene finom smjesom od mljevenog mesa i sira. Na raspolaganju vam je i priprema slastica, odnosno pudinga sa šest kriški staroga kruha u koji se dodaje i nešto grožđica, ekstrakta vanilije, mlijeka, jaja i šećera.

Na koncu, od starog kruha možete napraviti i krušne mrvice, prepržiti ih na ulju te iskoristiti kao preljev za okruglice sa šljivama ili neko slično jelo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.