Čokoladni brownie smatramo jednim od najbrže gotovih deserata, a još k tome i vrlo ukusnih. U nastavku pročitajte recept koji donosi miss7.
SASTOJCI: 250 grama tamne čokolade
200 grama maslaca
100 grama smeđeg šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
2 žlice kakaa u prahu
3 jaja
150 grama glatkog brašna
340 grama malina( svježih ili smrznutih)
PRIPREMA: 1. Na pari otopi maslac i čokoladu, dodaj kakao te sve pusti da se malo ohladi. 2. Nađi dublju posudu u kojoj ćeš izmiješati jaja sa šećerom i vanilin šećerom. U to dodaj čokoladu i maslac te kratko, ali dobro izmiješaj mikserom. 3. Dodaj brašno i prstohvat soli u smjesu i opet dobro izmiksaj. 4. Dodaj maline u smjesu te lagano miješaj špatulom. 5. Smjesu izlij na papir za pečenje koji se nalazi u plehu. Smjesu poravnaj špatulom te stavi u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Ostavi nek se peče 40 do 45 minuta. 6. Izvadi iz pećnice i pusti da se potpuno ohladi, a tek onda nareži i posluži.